Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 22:01

Ρεκόρ συμμετοχών και συγκίνηση στους 6ους “Εν Νικοπόλει Άκτια” αγώνες δρόμου, που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Ιωάννη Γέρου

Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πρέβεζα οι 6οι «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» αγώνες δρόμου, αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 550 δρομείς συμμετείχαν στη διοργάνωση.

IMG 7379

Ο Σύλλογος Δρομέων αφιέρωσε τους φετινούς αγώνες στον Ιωάννη Γέρο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα των 10 χιλιομέτρων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του.

IMG 7159

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του Λιμεναρχείου και του ΕΚΑΒ.

IMG 7385

Παράλληλα οι αγώνες είχαν και κοινωνικό χαρακτήρα αφού στον αγώνα του ενός χιλιομέτρου συμμετείχαν και παιδιά του παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου από την Πωγωνιανή Ιωαννίνων, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας, ενώ στο χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου που έγινε ο τερματισμός, βρισκόταν ειδικό περίπτερο από την Κιβωτό του Κόσμου όπου ο καθένας μπορούσε να ενισχύσει αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία.

IMG 7623

IMG 7827

Στις 17:30 πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της πόλης οι μαθητικοί αγώνες δρόμου 1 χιλιομέτρου για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, ενώ ακριβώς μια ώρα μετά έγινε η εκκίνηση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

IMG 7767

Οι δρομείς ξεκίνησαν από τη Λεωφόρο Ιωαννίνων και τερμάτισαν στην πλατεία Ανδρούτσου, ενώ στις 18:45 δόθηκεη εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

IMG 8058

Οι δρομείς ξεκίνησαν έξω από το Στάδιο της Αρχαίας Νικόπολης και τερμάτισαν στην πλατεία Ανδρούτσου μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.

IMG 8151

Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα των αγώνων με ένα κλικ ΕΔΩ

IMG 8661

IMG 8669

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

IMG 8743

Τις επόμενες ώρες θα αναρτηθεί βίντεο από τους αγώνες

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr