Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 20:04

Δυναμικό ξεκίνημα με μεγάλο ενδιαφέρον από τους Πρεβεζάνους για το Φιλοσοφικό Καφενείο (photo)

Η κατάμεστη αίθουσα στην «Οικία Αθανασιάδη» στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, πέρασε το μήνυμα πως μπορεί να προηγείται το ζην και να έπεται το φιλοσοφείν, ωστόσο και το δεύτερο είναι εξίσου απαραίτητο για την ποιότητα στη ζωή μας.

IMG 0854

Το μεγάλο ενδιαφέρον των Πρεβεζάνων αποτυπώθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου, με επίσημο προσκεκλημένο τον διεθνούς αναγνώρισης καλλιτέχνη Θόδωρο Παπαγιάννη, ομότιμο καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η τέχνη και η κατανόηση του αισθητικού φαινομένου αποτελεί για το Φιλοσοφικό Καφενείο διαχρονικό άξονα προβληματισμού.

IMG 0858

Την επιστημονική επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κωνσταντίνος Ακρίβος, σε συνεργασία με την εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας σε θέματα Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωαννίδου και τον Κοσμά Κορωναίο, εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού.

Ο Ηπειρώτης Θόδωρος Παπαγιάννης, πέραν της Ακαδημαϊκής του λαμπρής πορείας, πέραν της διεθνούς του αναγνώρισης των έργων του που κοσμούν μουσεία, καθώς και δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δημιουργήσει στη γενέτειρά του, το χωριό Ελληνικό, ένα εξαιρετικό Μουσείο Σύγχρονης Γλυπτικής. Εκεί φιλοξενούνται πολλά από τα έργα του ενώ έχει μετατρέψει το προαύλιο του Μουσείου και την ύπαιθρο του χωριού σε ένα διαρκές υπαίθριο εργαστήρι γλυπτικής όπου κάθε χρόνο διοργανώνει Συμπόσια Γλυπτικής με διεθνείς συμμετοχές.

IMG 0856

Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το δημιουργό και το έργο του, αλλά και να πάρουν μέρος σε μια ελεύθερη συζήτηση για την τέχνη, με ερωτήματα όπως, οι πηγές της έμπνευσης του δημιουργού, τα σύμβολα της τέχνης του, πώς ο δημιουργός στήνει ζεύξη θάμβους από την ιδιωτικότητα της δημιουργίας στην ευρεία αποδοχή, πώς η τέχνη επηρεάζει τη ζωή μας, κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων.

 

Έκθεση εικόνων