Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 00:52

Με επιτυχία το 9ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Χειμαδιά

sar3

Πλήθος κόσμου έδωσε και φέτος το παρών στον υπαίθριο μουσειακό χώρο στα Φλάμπουρα, όπου πραγματοποιήθηκε το 9ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στη Σαρακατσάνικη Στάνη στα Χειμαδιά Πρέβεζας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Πάσχος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή που κάθε χρόνο βοηθά στην διατήρηση των σαρακατσάνικων κονακιών και τόνισε πως στόχος του ανταμώματος που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι να διατηρηθούν τα ήθη και έθιμα και να "περάσουν" απ' τους μεγαλύτερους στους νεότερους.

sar2

Κατά τη διάρκεια του ανταμώματος οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούν την έκθεση Φωτογραφίας και βιβλίου της Αδελφότητας των Εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου ενώ παράλληλα γινόταν και προβολή οπτικοακουστικού υλικού με τα Σαρακατσάνικα ήθη και έθιμα.

Παράλληλα τη δυνατότητα να μυηθούν στην παράδοση των Σαρακατσαναίων είχαν οι μικροί επισκέπτες που μέσα από εικαστικές δραστηριότητες έφτιαξαν το δικό τους μικρό φλάμπουρα. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Σαρακατσαναίων της Πρέβεζας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα, ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, με παραδοσιακούς σαρακατσάνικους ήχους.