Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 13:44

Θέμα χρόνου η δημιουργία των διετών προγραμμάτων σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Τι ισχύει για το Τμήμα της Πρέβεζας

Τη βούληση να ξεκινήσει η λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού διετών προγραμμάτων σπουδών στα Ιδρύματα της χώρας εξέφρασε το το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε ευρεία σύσκεψη που είχε ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Γεωργαντάς με Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τα διετή προγράμματα σπουδών και προέτρεψε όσα Ιδρύματα δεν έχουν ιδρύσει ακόμη Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, να το πράξουν άμεσα, για να μπορέσει το Υπουργείο να προϋπολογίσει το ποσό της χρηματοδότησης των διετών προγραμμάτων σε κάθε Ίδρυμα.

Όπως επισημάνθηκε το ενδιαφέρον των Ιδρυμάτων είναι μεγάλο ενώ υπάρχει και ωριμότητα πολλών προτάσεων, οι οποίες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αφορούν και την Ήπειρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προωθεί τη δημιουργία τριών διετών προγραμμάτων, από τα οποία τουλάχιστον ένα θα αφορά το Τμήμα στην Πρέβεζα (πρόθεση που είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο Οκτώβριο  και ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Χάρης Ναξάκης).

Όπως είχε επισημάνει ο κ. Ναξάκης πρόθεση του Τμήματος ήταν να διατυπωθεί μια κοινή πρόταση σε συνεργασία με το δήμο, την Περιφέρεια και το Εμπορικό Επιμελητήριο η οποία θα αφορά άμεσα το παραγωγικό προφίλ της περιοχής (αγροτουρισμό, logistics, θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις) και μένει να δούμε αν θα προχωρήσει αυτή η πρόταση και ποιοι θα είναι οι συνεργαζόμενοι φορείς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι θέμα χρόνου τα διετή προγράμματα να πάρουν ΦΕΚ και να γίνει η προκήρυξη διευθυντών προκειμένου να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.