Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 11:27

Έντονες διαμαρτυρίες για την κοπή δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στο "βωμό" της κατασκευής κόμβου

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής του κόμβου που θα συνδέει την Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας με την παράκαμψη της Νικόπολης και την πολυσύχναστη παραλία στο Μονολίθι.

IMG 4538

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr οι διαδικασίες κατασκευής του κόμβου επισπεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες με εντολές της Περιφέρειας Ηπείρου και η κοπή των δέντρων προβλεπόταν από τη μελέτη κατασκευής του έργου το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα έργο εθνικής σημασίας που αφορά την οδική ασφάλεια.

IMG 4535

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στο σημείο βρέθηκε ειδικό συνεργείο από την περιοχή του Μετσόβου και προχώρησε στην κοπή των δέντρων, παρουσία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Ν. Πρέβεζας οι οποίοι προχώρησαν στην καταμέτρηση και ογκομέτρηση της ξυλείας η οποία θα έπρεπε να αποδοθεί σε αναξιοπαθούντες δημότες της Πρέβεζας, αφού η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο δήμο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις δεν θα γίνει άλλη κοπή δέντρων στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στην πορεία υλοποίησης του κόμβου, ο οποίος έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα οδικής ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις και προβληματισμό για τα "κέρδη" και κυρίως για τις απώλειες που υπάρχουν στο βωμό της λεγόμενης ανάπτυξης...