Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 14:14

Στα όριά του θα βρεθεί το σύστημα ύδρευσης της Πρέβεζας το καλοκαίρι – Σαριάνογλου: “Θα έχουμε μεγάλα προβλήματα”

Ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Πρέβεζας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αυτό της επαρκούς ύδρευσης.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας την Τετάρτη, με τον Πρόεδρο Γιάννη Δαρδαμάνη να αναφέρει: “Τα διήμερα-τριήμερα που η Πρέβεζα είχε κόσμο το τελευταίο χρονικό διάστημα το σύστημά μας ήταν οριακό. Με τη ροή στη δεξαμενή το καλοκαίρι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Ο αγωγός είναι παλιός, είναι 50 ετών. Θα πρέπει να ειδοποιήσουμε και τους δημότες τις θερμές ώρες του καλοκαιριού να είναι φειδωλοί στη χρήση του νερού. Κατά τα άλλα προχωρά το πρόγραμμα καθαρισμών και χλωριώσεων”.

Την ίδια ανησυχία εκδήλωσε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Πρέβεζας, Φιλιππιάδας κλπ. και μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Σαριάνογλου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: “Δυστυχώς θα έχουμε μεγάλα προβλήματα το καλοκαίρι. Ο πληθυσμός στην περιοχή μας γίνεται δεκαπλάσιος. Το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Υπάρχουν και κάποια ζητήματα στην πηγή του Αγίου Γεωργίου. Έχουμε δύο μοτέρ εκεί, αλλά θα πρέπει είτε να αγοράσουμε σαν Σύνδεσμος είτε να νοικιάσουμε σαν Σύνδεσμος το χώρο από την Εκκλησία. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλά. Θέλουμε επίσης και άδεια χρήσης νερού με το θέμα αυτό να είναι σε καλό δρόμο”.

Στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο φυσικά αποτελεί πεδίο προβληματισμού για τη ΔΕΥΑΠ και το Σύνδεσμο κάθε καλοκαίρι, αποτελεί αρνητικότατη εξέλιξη η απένταξη του νέου αγωγού ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας, με προϋπολογισμό 140.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, που θα έλυνε πολλά προβλήματα.