Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 12:33

Επιχείρηση “φίμωσης” των Νοσοκομείων της Ηπείρου και των γιατρών στην προσπάθεια που κάνουν να ενημερώσουν για τον κορονοϊό τους πολίτες

Με έγγραφό του προς όλους τους διοικητές της 6ης ΥΠΕ, μεταξύ αυτών και όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ξεκαθαρίζει πως για οποιοδήποτε μορφής δημοσιογραφικό ρεπορτάζ θα πρέπει να υπάρχει αίτηση προς την ΥΠΕ.

Προφανώς το σχετικό έγγραφο έχει ως στόχο του τη διοίκηση του ΠΓΝ Ιωαννίνων και την εξαιρετική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου να ενημερώνει τους πολίτες για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του ΠΓΝΙ, με τον διοικητή Βασίλη Τσίκαρη να τονίζει σε έγγραφό του προς την ΥΠΕ ότι δε θα συναινέσει σε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας και φίμωσης.

Αν πάντως στόχο έχει το συγκεκριμένο έγγραφο και εκπροσώπους των σωματείων των γιατρών-νοσηλευτών και εκπροσώπους τους, τότε είναι δεδομένο πως κινούμαστε πλέον σε “επικίνδυνα μονοπάτια” ελέγχου της ενημέρωσης και θα υπάρξει απάντηση και από το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.