Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 12:38

Υπεγράφη η τροποποιημένη σύμβαση ΔΛΤ Πρέβεζας και ΔΕΠΑΝ για τις λιμενικές μελέτες υπό τον έλεγχο του Υπουργείο Ναυτιλίας

Το atpreveza.gr με πλειάδα ρεπορτάζ του έχει αναδείξει την μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των λιμενικών μελετών, που είναι εξαιρετικά πολύτιμες για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.

Πρόκειται για τις:

Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Λιμένα Πρέβεζας, 23.447,72 ευρώ συν ΦΠΑ

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας, 35.171,57 ευρώ συν ΦΠΑ

Μελέτη προμήθειας Vacuvator, 15.631,81 ευρώ συν ΦΠΑ

Μελέτη για την Κατασκευή ανατολικής προβλήτας λιμένα Πρέβεζας, 270.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας τον Μάρτιο του 2023 (δείτε ΕΔΩ) στην καταλυτική πλέον παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που ξεκαθάρισε στον ίδιο το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ότι η εκτέλεση της προγραμματικής σύμβασης με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη για τις συγκεκριμένες μελέτες, τελεί υπό το “μάτι” του Υπουργείου.

Η νέα τροποποιημένη σύμβαση ανάμεσα στο ΔΛΤ Πρέβεζας και τη ΔΕΠΑΝ υπεγράφη τελικά στις 8 Νοεμβρίου 2023 (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ) με τίτλο «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του λιμένα Πρέβεζας αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας» και σε αυτή περιλαμβάνεται ο όρος: “Οποιαδήποτε τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης ως προς το αντικείμενο θα πρέπει να αποστέλλεται εκ νέου για να λάβει σχετική έγκριση από το ΥΝΑΝΠ”.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, ο κ. Γεωργάκος δεν θα μπορεί να πράξει κάτι για το λιμάνι, σχετικά με τη σύμβαση αυτή, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει και την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Και με τόσες εκκρεμότητες που υπάρχουν στο λιμάνι έχει και αυτό τη σημασία του.