Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 01:44

«Μαχητική» κινητοποίηση των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Ηπείρου για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση κτηνοτρόφων και εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ», χθες το πρωί στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στα Ιωάννινα. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι Πρόεδροι και των τεσσάρων Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας) και στη συνέχεια έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης της «ΔΩΔΩΝΗ», καθώς υπάρχουν οφειλές στους κτηνοτρόφους για το γάλα, από τον μήνα Ιούνιο.

Ακολούθησε συλλαλητήριο και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, όπου έγινε παρέμβαση από τους διαδηλωτές, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εκπρόσωπός τους τόνισε ότι η κατάσταση στο χώρο είναι τραγική, καθώς οι ανατιμήσεις στις ζωοτροφές, όπως ανέφερε, θα οδηγήσουν στον αφανισμό της «ΔΩΔΩΝΗ».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, σημαίνει μετωπική σύγκρουση και ζήτησε τη συνδρομή του δημοτικού συμβουλίου στο αίτημα για αναβολή του διαγωνισμού.

Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, παρουσία και του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Φίλιου.