Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 23:11

Μεζέδες και αντι-μεζέδες... (του Χαράλαμπου Ν. Μακρή)

Χαράλαμπος Ν. Μακρής

Αεροπόρος

 

Τι έμαθα τελευταία ; Πολλοί συμπολίτες μας συγκεντρώνονται μεγάλες παρέες στα σπίτια τους, τρώνε, λέει, και πίνουνε, χωρίς να πληρώνουν  forous, teve, ika, nat etc. 

Και σκέφτομαι , αν συνεχίσουν να  κάνουν το ίδιο όλο και περισσότεροι... ζήτω που καήκανε οι καταστηματάρχες.

Μετά απ' αυτό και επειδή από καιρό ψάχνω μια δεύτερη δουλειά έκανα κάποιες άλλες σκέψεις :

 

   Άραγε μία επιχείρηση κινηματογράφου στη Πρέβεζα να δούλευε ; Αλλά είναι και ο δημοτικός,είναι και αυτή η λέσχη η ΚΛΠ... Τελικά, σκέφτηκα, αν αρχίσουν σε όλες τις πόλεις να κάνουν λέσχες σινεμά... καήκανε, οι επαγγελματίες του χώρου.

 

   Έχω όμως πτυχίο αναρρίχησης και οδηγού βουνού. Να οργάνωνα μία επιχείρηση δραστηριοτήτων βουνού ; Όμως είναι και αυτός ο ορειβατικός σύλλογος. Καλά, σκέφτηκα, αν συνεχιστεί αυτό με τους ορειβατικούς συλλόγους σ' όλη τη χώρα... δεν τους βλέπω καλά τους επαγγελματίες του χώρου.

 

   Εν πάση περιπτώσει τις απορρίπτω σαν ιδέες για καλή επαγγελματική προοπτική. Προς το παρόν. Αν, αργότερα, καταργηθούν οι σύλλογοι, οι λέσχες... το ξανασκέφτομαι.

 

   Και πάνω που σκεφτόμουν αυτά, να κι ο φίλος μου ο Χάρης : να μαζευτούμε σπίτι του, λέει, μια μεγάλη παρέα πριν τα Χριστούγεννα για κανένα μεζεδάκι με κρασί.

 

  -Αποκλείεται, Χάρη, του λέω, νομίζω αν το κάνουμε θα δώσουμε τη χαριστική βολή στα μεζεδοπωλεία.

  -Είσαι σοβαρός ; μου λέει.

  -Όχι Χάρη μου, ''πλάκα'' κάνω.

 

Νομίζω όμως, ότι οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές μέσων ενημέρωσης οφείλουν να θεραπεύουν την αρετή της σύνεσης με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Ειρήνη αδερφέ ! Αυτό το καιρό, λίγο πολύ, όλοι περνάμε ζόρικα.

Όμως να μη φαγωθούμε μεταξύ μας.

 

   Ομόνοια   Δικαιοσύνη  Φιλία