Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 19:15

''Της γης οι κολασμένοι'' και οι κολαστές τους-Του Πάναγιώτη Λελοβίτη

Η Ιστορία στην ατέρμονη πορεία της θέτει προκλήσεις. Προκλήσεις στις κοινωνίες , στις συλλογικότητες και στα άτομα που λειτουργούν ως ιστορικά υποκείμενα . Προκλήσεις δύσκολες και συχνά αναντίστοιχες της δύναμης και της συνειδητότητας που κουβαλάμε όλοι . Μας τάσσει δύσκολους αγώνες και απαιτεί να σταθούμε στο ύψος της περίστασης . Αδιάφορη [ η Ιστορία ] αν είμαστε , ή όχι , ''σαν έτοιμοι από καιρό '' .

Μια τέτοια στιγμή ζούμε φίλοι , συμπολίτες , συνάδελφοι . Επιστρατεύοντας κάθε ίχνος συνείδησης και αλληλεγγύης , πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της στιγμής διδάσκοντας αξιοπρέπεια , κοινωνική συνειδητότητα και ανθρωπιά . Σε όλους αυτούς που λεηλατούν πλούτο από χώρες και στήνουν πολέμους . Σε όλους αυτούς για τους οποίους το Κέρδος και η δύναμη είναι οι καινούργιοι Θεοί. Σε όλους αυτούς που επεκτατικά λειτουργώντας , σχεδιάζουν νέους χάρτες και νέες αγορές . Σε όλους αυτούς που με το πρόσχημα του ''χρέους'' , βυθίζουν λαούς σε τεχνητές ''κρίσεις'' και λιτότητες . Σε όλους αυτούς που στήνουν τείχη και φράγματα εναντίον ανθρώπων που μετεωρίζονται σε εχθρικά σύνορα , ανάμεσα σε όνειρα που γίνονται εφιάλτες .

Χτυπάμε τις αιτίες [επεκτατισμός , βουλιμία για οικονομική δύναμη και πολιτική κυριαρχία] που φτιάχνουν πολέμους , προσφυγιά , φτώχεια . Στεκόμαστε δίπλα στα θύματα αυτών των πρακτικών . Στηρίζουμε και βοηθάμε τους ξεριζωμένους παντού . Στηρίζουμε και βοηθάμε τους ξεριζωμένους στον τόπο μας .

Παναγιώτης Λελοβίτης

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας