Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 15:22

"Αποχρώσεις σε μείζονα κλίμακα" προς τιμή της μεγάλης Ελληνίδας συγγραφέα Άλκης Ζέη

Εκδήλωση-αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέα Άλκη Ζέη πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

IMG 9439

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση αποσπασμάτων από βιβλία της Ζέη από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, με τη συνοδεία βιολιού και στη συνέχεια ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Δ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

IMG 9427

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο δάσκαλος του 1ου δημοτικού κ. Λάμπρος Βέλιος, που ήταν υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία και τη διασκευή των κειμένων, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο γεγονός πως δυστυχώς για λόγους υγείας η κα Ζέη δεν κατάφερε τελικά να παρευρεθεί, ωστόσο τόνισε πως αυτή η εκδήλωση ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν το έργο της μεγάλης συγγραφέα.

IMG 9433

Στο σημαντικό έργο της Άλκης Ζέη αναφέρθηκε και ο διευθυντής του Σχολείου κ. Κυραμάρης, σημειώνοντας πως οι μικροί μαθητές κέρδισαν πάρα πολλά από αυτή τη βιωματική τους δραστηριοποίηση της ζωής και των έργων της Άλκης Ζέη και συνεχάρη τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους αλλά και τον κ. Βέλλιο που όπως είπε ήταν η ψυχή της εκδήλωσης.

IMG 9451

Οι μαθητές παρουσίασαν ένα ταξίδι στην ιστορία με ατραπό τα διηγήματα της Άλκης Ζέη “Μολύβι Φάμπερ Νο2, Κοντά στις ράγες και η Αρραβωνιαστικά του Αχιλλέα”.

IMG 9467

Έπαιξαν οι μαθητές: Ζάβρας Κων/νος, Φίλου Έμμα, Ιορδανίδου Λαμπρινή, Χριστοδούλου Αγγελίνα, Άννα Μπεϊντάρη, Δέσποινα Μπεϊντάρη, Βασιλική Ντούκου, Ελίντα Λούλο, Γιάννης Σιδέρης, Λυδία Καρακασίδη, Ελένη Μέλου, Φένια Βασδόκα, Θεοδώρα Μπέκα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

14801185 10154132154417648 695069588 n

casadimaiscard

title -- Διαβάστε επίσης... --