title -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 12:43

Εκατομμύρια ευρώ τα χρέη των ΤΟΕΒ του Ν. Πρέβεζας – Η διορία της ΔΕΗ και η τροπολογία

Είχαμε περιγράψει με παλαιότερο ρεπορτάζ μας, τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί στους ΤΟΕΒ του Νομού Πρέβεζας, αναφορικά με τις πληρωμές ρεύματος στη ΔΕΗ Α.Ε., με συνέπεια να προκαλείται “ασφυξία” στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Τα χρέη σε ολόκληρη την Ήπειρο φτάνουν τα 6.976.419 ευρώ, με τους ΤΟΕΒ του Ν. Πρέβεζας να έχουν την... πρωτοκαθεδρία, οφείλοντας σχεδόν τα μισά.

Δημοσιεύουμε παρακάτω (κλικάρετε στη φωτογραφία) τον πίνακα με τις οφειλές:

pinakastoev

Όπως είχαμε επισημάνει στο atpreveza.gr, τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών δίνει τροπολογία που περιελήφθη στο νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. Διαφορετικά τα χρέη θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ για είσπραξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

O πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, έκανε λόγο για στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή οφειλέτες που δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.

Η ρύθμιση που ψηφίστηκε προβλέπει ότι οι οφειλέτες των ΤΟΕΒ έχουν 12 μήνες προθεσμία προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, ή να τις ρυθμίσουν μέχρι και σε 36 δόσεις. Για όσους δεν προσέλθουν ή δεν τηρήσουν το διακανονισμό προβλέπεται η μεταφορά του χρέους στη ΔΟΥ για είσπραξη με αναγκαστικά μέτρα.

Παλαιότερα και συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει:

Αναφορικά με τη διευθέτηση των οφειλών εκείνων των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ που για διάφορους λόγους δεν έχουν έως σήμερα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ, ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Ορίζεται προθεσμία 10 ημερών, και συγκεκριμένα έως τις 12.06.2018, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ποσά για την προκαταβολή και να προβούν σε διακανονισμό των υπολοίπων των οφειλών τους.

  2. Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία αναστέλλονται όλες οι αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας και θα γίνεται άμεσα επανασύνδεση των παροχών που είναι κομμένες.

  3. Καλούνται οι υπεύθυνοι των Οργανισμών να ανταποκριθούν αξιοποιώντας αυτήν την ευκαιρία που τους παρέχει η Επιχείρηση. Τονίζεται ότι το πλαίσιο διακανονισμών της ΔΕΗ είναι απολύτως επαρκές και ρεαλιστικό, ώστε την επόμενη διετία να προκύψει η κανονικότητα στις σχέσεις των ΤΟΕΒ με την Επιχείρηση.

  4. Διαδόσεις περί 100 δόσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσονται στους σχεδιασμούς της ΔΕΗ”.

Από την πλευρά τους οι αγρότες του Φαναρίου σε ανακοίνωσή τους είχανε αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, ο ΕΝΦΙΑ, η επιβολή πράσινου τέλους στο νερό, τo χαράτσι για τη “νομιμοποίηση” της ιδιοκτησίας με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες” και υποστηρίζουν πως λόγω της οικονομικής κρίσης συσσωρεύτηκαν τα χρέη και όχι επειδή είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

14801185 10154132154417648 695069588 n

casadimaiscard

title -- Διαβάστε επίσης... --