title -- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ --
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 00:04

Ζητείται λύση στα προβλήματα της Βιομηχανικής Περιοχής Πρέβεζας-Σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για εργασίες αναβάθμισης της ΒΙΠΕ ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη.

Στη συνάντηση «επικαιροποιήθηκαν» για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που χρονίζουν στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, τα οποία εμποδίζουν τη ΒΙΠΕ να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Πρέβεζα και μέσα από τη συζήτηση επισημάνθηκαν πιθανές λύσεις αλλά και προτάσεις προκειμένου να γίνουν άμεσα κάποια σημαντικά βήματα.

IMG 9977

Τα προβλήματα αρκετά, όπως η έλλειψη περίφραξης, η έλλειψη δικτύου ομβρίων υδάτων και δικτύου αποχέτευσης, η έλλειψη επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, η έλλειψη ασφαλούς σύνδεσης με το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της πυροπροστασίας και κυρίως στο θέμα των εγκατεστημένων Ρομά στη ΒΙΠΕ.

«Τα προβλήματα και τα παράπονα είναι πολλά και θέλουμε λύσεις που να δρομολογηθούν άμεσα. Τη ΒΙΠΕ τη θέλουμε και πρέπει να αναπτυχθεί, αλλά σήμερα δεν κάνουμε άλλη μια σύσκεψη απλά για να καταγράψουμε τα προβλήματα, ζητάμε χρονοδιαγράμματα» τόνισε εισαγωγικά ο κ. Ιωάννου απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου από τη δική της πλευρά για να δώσει λύση σε κάποια από τα προβλήματα της περιοχής, όπως η σύνδεση της ΒΙΠΕ με την Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας με ανισόπεδο κόμβο στα πλαίσια του έργου της νέας εισόδου της πόλης, σημειώνοντας πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός.

IMG 9975

Εκ μέρους των εγκατεστημένων επιχειρηματιών ο κ. Μποντίνας και ο κ. Ζηκίδης με τη σειρά τους έθεσαν στους εκπροσώπους της ΒΙΠΕ θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως το θέμα πυρασφάλειας, το θέμα των δρόμων αλλά και της γενικότερης ασφάλειας, ενώ ιδιαίτερα καυστικός όσον αφορά το θέμα της παραβατικότητας των Ρομά ήταν ο πρόεδρος του Κηπευτικού Συν/σμου Πρέβεζας κ. Καββαδάς, ζητώντας από το δήμο να βρει άμεσα λύση, καθώς οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν καθημερινά σημαντικά προβλήματα.

Στις ενέργειες που έχει κάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας για το θέμα της παραβατικότητας των Ρομά εστίασε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Σιόρεντας, ενώ το ζήτημα της πυρασφάλειας και του καθαρισμού των οικοπέδων μέσα στη ΒΙΠΕ έθεσε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ. Μικρούλης.

Την ανάγκη για συνολική αναβάθμιση της ΒΙΠΕ με βάση τα σημερινά δεδομένα υπογράμμισε ο κ. Μπούρης, σημειώνοντας πως θα πρέπει η ΕΤΒΑ να δώσει κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες, ενώ ο δήμαρχος Πρέβεζας υπογράμμισε πως το θέμα των Ρομά είναι σύνθετο και δεν λύνεται απλά με την μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο, αφού με αυτό τον τρόπο απλά θα μετακυληθεί το πρόβλημα κάπου αλλού και δεν θα επιλυθεί.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Μάνος Τσουρδαλάκης, διευθυντής λειτουργίας ΒΙΠΕ της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ο οποίος τόνισε πως έχουν γίνει κάποια σημαντικά έργα ήδη στη ΒΙΠΕ και στις προθέσεις της ΕΤΒΑ είναι να προχωρήσει άμεσα το δίκτυο ομβρίων και το αποχετευτικό, για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναζητούν τη χρηματοδότηση.

Παράλληλα όπως είπε θα προχωρήσει το θέμα του ηλεκτροφωτισμού με σύγχρονες μεθόδους, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός πως ο δήμος δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση των Ρομά μέσω αξιοποίησης προγραμμάτων που ανακοίνωσε το Υπουργείο, και τα οποία προχωρούν σε άλλους δήμους. Οι εκπρόσωποι της ΒΙΠΕ ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη να προχωρήσει άμεσα το ρυμοτομικό, ενώ ζήτησαν πληρέστερη ενημέρωση και για το τι προβλέπει το έργο της δημιουργίας νέας εισόδου της πόλης.

IMG 9974

«Θέλουμε έμπρακτα να φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα ότι θα προχωρήσουν τα βασικά έργα υποδομής στη ΒΙΠΕ» κατέληξε ο κ. Ιωάννου με τον κ. Τσουρδαλάκη να επισημαίνει πως η ΕΤΒΑ έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ για τη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, και μόλις βρεθεί χρηματοδότηση θα προχωρήσουν άμεσα το αποχετευτικό και το δίκτυο ομβρίων που αγγίζουν το 1,5 εκ. Ευρώ. Ο κ. Τσουρδαλάκης κλείνοντας δεσμεύτηκε ότι θα στείλει το σχεδιασμό που έχει η ΕΤΒΑ για τη ΒΙΠΕ της Πρέβεζας, ωστόσο προς το παρόν δεν είχε κάτι χειροπιαστό, από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η αναγκαία χρηματοδότηση..  

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών επίσης ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ρήγινος, ο τοπικός υπεύθυνος της ΒΙΠΕ Πρέβεζας κ. Πλιάκος, ο επικεφαλής Τομέα Γ' της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. κ. Πανταζόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Σπυρέλης και ο σύνδικος πτώχευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας κ. Κωνής.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
KALINIKOS

casadimaiscard

title -- Διαβάστε επίσης... --