Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 13:02

Ώρα για... Crossfit στο Zenith Workout Club – Γιάννης Καζούκας!

Η λογική του crossfit περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων που στοχεύει στη συνολική μυϊκή ενδυνάμωση - τόνωση ενός ανθρώπου και όχι σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

Το CrossFit αποτελείται από συνεχώς μεταβαλλόμενες λειτουργικές κινήσεις (όπως το τρέξιμο, την κωπηλασία, το ποδήλατο, τις ασκήσεις με το βάρος του σώματος και τις ασκήσεις με εξωτερικά φορτία), εκτελεσμένες σε υψηλή ένταση.

GOPR0166

Το crossfit είναι δηλαδή ένα πρόγραμμα γυμναστικής που προσπαθεί να σε κάνει καλύτερο όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και ουσιαστικά στους εξής τομείς: καρδιαγγειακή και αναπνευστική αντοχή, δύναμη - ισχύς, ευελιξία, ευκινησία, ισορροπία, συντονισμό αλλά και ακρίβεια των κινήσεων...

Δηλαδή σε κάθε φυσική δραστηριότητα.

GOPR0177

Το crossfit απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία ή προηγούμενη γυμναστική εμπειρία.

Κάτω από τις λάθος συνθήκες, το crossfit μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο.

IMG 4191

Καλείσαι να διεκπεραιώσεις μια σειρά από ασκήσεις δύναμης ή και αντοχής όσο το δυνατό πιο γρήγορα, ή να κάνεις όσο πιο πολλές επαναλήψεις μπορείς σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

Οι λάθος συνθήκες έχουν αφετηρία την άγνοια της προπονητικής επιστήμης και έτσι ο αθλούμενος πέφτει θύμα επίδειξης και εντυπωσιασμού.

IMG 4180

Αν δεν υπάρχει εξατομίκευση σε σχέση με την μοναδικότητα του κάθε αθλούμενου, τότε οι τραυματισμοί αλλά και οι μόνιμες κακώσεις καραδοκούν.

IMG 4167

Απαραίτητα στοιχεία της σωστής άθλησης είναι η πιστή εφαρμογή των επιστημονικά αποδεκτών προπονητικών αρχών και ο σεβασμός της προσωπικότητας του κάθε ατόμου.

zenithbannerneo