Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 11:17

Βαρηκοΐα, αναγνωρίζοντας τα σημάδια - Το κατάστημα ακουστικών βαρηκοΐας & Ιατρικών ειδών ''Στήριξη'' συμβουλεύει

Βαρηκοΐα είναι η μείωση της ακουστικής ικανότητας ενός ατόμου. Μπορεί να παρουσιαστεί είτε στο ένα είτε και στα δύο αυτιά με αποτέλεσμα τη δυσκολία της επικοινωνίας του με το περιβάλλον.

Ανάλογα με τη μορφή ,το βαθμό απώλειας ακοής ,καθώς και την ηλικία εμφάνισής της προκαλεί σημαντικά κοινωνικά ,επικοινωνιακά, ψυχολογικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προβλήματα με άμεσο αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ατόμου .

Τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία την κατατάσσουν τρίτη σε συχνότητα χρόνια πάθηση με έναν στους δέκα ανθρώπους να υποφέρει από κάποια μορφή μείωσης της ακοής.

Αναγνωρίζοντας τα σημάδια

Για πολλούς ανθρώπους, η απώλεια ακοής είναι φυσιολογική συνέπεια της διαδικασίας γήρανσης και η εμφάνισή της είναι τόσο σταδιακή ώστε να μην αντιλαμβάνονται την επιδείνωση της ακοής τους. Κάποιες ενδείξεις που παρουσιάζουν τυπικά όσοι πάσχουν από βαρηκοΐα είναι οι εξής:

  1. Δυσκολία επικοινωνίας και συμμετοχής σε συζήτηση σε θορυβώδη περιβάλλοντα όπως για παράδειγμα ένα εστιατόριο.
  1. Δυσκολία κατανόησης στη συζήτηση με αποτέλεσμα να ζητάνε να επαναλάβει ο συνομιλητής αυτό που είπε.
  1. Ρυθμίζουν την ένταση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου πιο δυνατά από ό,τι θέλουν οι άλλοι παρευρισκόμενοι
  1. Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουν την κατεύθυνση από την οποία προέρχονται οι ήχοι.
  1. Αποφεύγουν τις κοινωνικές εκδηλώσεις και να μιλάνε στο τηλέφωνο μιας και η επικοινωνία τους φαίνεται κουραστική.

 

Εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο μπορεί να πάσχει από βαρηκοΐα ξεκινήστε με μία επίσκεψη στον Ω.Ρ.Λ., κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις για να δείτε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά σας .

Η έγκαιρη διάγνωση της βαρηκοΐας από τον ειδικό Ω.Ρ.Λ. Ιατρό είναι πολύ σημαντικό σημείο αντιμετώπισή της, που ανάλογα με την ηλικία και την αιτία που την προκαλεί γίνεται χειρουργικά, φαρμακευτικά και στις περισσότερες των περιπτώσεων με την εφαρμογή ακουστικού, που αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης της βαρηκοΐας.

 

stirixi 25

Το κατάστημα "Στήριξη" έχοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με παροδικά ή μόνιμα προβλήματα υγείας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από ακουστικά βαρηκοΐας με άριστη, έμπειρη εξυπηρέτηση και συμβουλευτική (και κατ' οίκον κατόπιν ραντεβού)

Ακουστικά βαρηκοΐας & Ιατρικά είδη ''Στήριξη''

Συμβεβλημένοι παροχοι Εοπυυ

Υπεύθυνοι καταστήματος: Γεωργίου Πέτρος - Τσεντσερή Μαρία

Σελευκείας 1 (πλησίον φόρου), Πρέβεζα

Τηλ.: 2682 30 1529