Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 14:09

"Ροή" - Ειδική αγωγή και εκπαίδευση - Οικογενειακή θεραπεία

Η «Ροή» είναι ένας νεοσύστατος χώρος όπου παρέχονται υπηρεσίες Ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και Οικογενειακής θεραπείας.

Η επιστημονική υπεύθυνη του χώρου, Ευτυχία Λογοθέτη, με μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Ειδικής εκπαίδευσης και στο χώρο της Ψυχοθεραπείας, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλα εκπαιδευτήρια της Αττικής και σε ψυχοθεραπευτικούς χώρους, αξιοποιεί τις επιστημονικές της γνώσεις και την επαγγελματική της πείρα, προκειμένου να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες, υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Η «Ροή» απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στις οικογένειές τους. Σκοπός είναι να τους υποστηρίξει στη διαδικασία της μάθησης και της εκπαίδευσης, στην προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη, παρεμβαίνοντας στις αδυναμίες τους, αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο παρέχεται:

  • Εξατομικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση σε παιδιά με:

Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσορθογραφία, δυσαριθμησία)

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)

Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)

Νοητική Υστέρηση

  • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
  • Προσωπική ενδυνάμωση (αυτοεξυπηρέτηση, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, συναισθηματική ενθάρρυνση)
  • Πρώιμη παρέμβαση

Επιπλέον, στη «Ροή» παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους γονείς (ατομικές και ομαδικές) , ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες παιδιών/εφήβων/ενηλίκων και θεραπείες ζεύγους και οικογένειας, τηρώντας απαρέγκλιτα τις βασικές αρχές δεοντολογίας στη ψυχοθεραπεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κα Ευτυχία Λογοθέτη, στο τηλέφωνο: 6972438522.