Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 15:38

Επιμορφωτική επίσκεψη από την Π.Υ. Πρέβεζας στις εγκαταστάσεις της εταρείας ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1 ΙΚΕ στον Ωρωπό (photos)

Στελέχη και υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα επιμορφωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο της εταιρείας ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1 ΙΚΕ, στον Ωρωπό Πρέβεζας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Π.Υ. Πρέβεζας η επιμορφωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο της εταιρίας ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1 ΙΚΕ, στον Ωρωπό Πρεβέζης.

Πυροσβεστική

Το παρόν από την Π.Υ. έδωσαν ο διοικητής αντιπύραρχος Γκούμας Γεώργιος , ο υποδιοικητής πυραγός Βασιλόπουλος Βασίλης , ο αντιπύραρχος Τζίμας Νικόλαος και σύνολο των πυροσβεστών της Π.Υ. Πρέβεζας. Στόχος της επίσκεψης ήταν η εξοικείωση των στελεχών της υπηρεσίας με υποδομές, τεχνικές λειτουργίας και διαδικασίες διαχείρισης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τις οποίες διαθέτει η εταιρία.

Η ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1 ΙΚΕ είναι σταθερά προσανατολισμένη σε ολοκληρωμένες ενέργειες για υποδομές κατασκευής, υπηρεσιών, προμήθειας υλικών, διαχείρισης διαδικασιών και διάθεσης προϊόντων όπως αυτές προκύπτουν από την εφαρμογή της πιο προηγμένης τεχνογνωσίας.

Η συμπόρευση με την Π.Υ. Πρέβεζας στην εν λόγω επίσκεψη είναι η αρχή για συνεργασίες με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου, Πανεπιστημιακούς και ΜΚΟ, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος, στην παραγωγή ενέργειας και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με κύριο προσανατολισμό τους τομείς τη γεωργίας και της κτηνοτροφίας”.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας σχετικά με τον όγκο των προς διαχείριση αποβλήτων, μας αναφέρθηκε ότι η εταιρεία παραλαμβάνει και αξιοποιεί ετησίως περισσότερους από 70.000 τόνους ζωικών και φυτικών αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή και αφού τα αξιοποιήσει ενεργειακά τα παραδίδει ολοκληρωμένα λιπάσματα. Και είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα πού πήγαιναν τα συγκεκριμένα απόβλητα προ αξιοποίησής τους, θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί τα προηγούμενα χρόνια με ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr...