Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 10:30

Εργαστήρια Καλλιτεχνικής Κεραμικής με την Πέλα Καλογήρου

Λίγες μόνο θέσεις έχουν μείνει ακόμη διαθέσιμες για τα εργαστήρια Καλλιτεχνικής Κεραμικής ενηλίκων που ξεκινούν σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Ιανουαρίου.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε αυτή τη δημιουργική εμπειρία, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μου.

"Η δουλειά με τον πηλό περιλαμβάνει έντονα απτικά βιώματα. Συνεπώς ο τρόπος που το άτομο χειρίζεται τον πηλό εκφράζει έναν πολύ αρχέγονο τρόπο επικοινωνίας (Sholt & Gavron, 2006). Με τον τρόπο αυτό, ο πηλός γίνεται ο σύνδεσμος προς αναμνήσεις και συναισθήματα του παρελθόντος που έχουν κωδικοποιηθεί στο σώμα και την κίνηση και ταυτόχρονα ανοίγει ένα παράθυρο προς το ασυνείδητο. Επιπλέον, το αντικείμενο που δημιουργείται είναι τρισδιάστατο, οπότε κάποιος μπορεί να το δει, να το αγγίξει ή να το μελετήσει από διαφορετικές γωνίες και πλευρές." (απόσπασμα από το κείμενο, «Οι θεραπευτικές ιδιότητες του πηλού» της Αγγέλας Μυλωνάκου - Εικαστική Ψυχοθραπεύτρια)

Αυτή τη συνειδητοποίηση της ευεργεσίας του πηλού προσπαθώ να μεταφέρω και να μοιράζομαι στα εργαστήρια μου. Με μεθοδολογία, την κατάλληλη καθοδήγηση και την επίγνωση των λαθών που δεν πρέπει να γίνουν, ώστε να πετύχουν όλα τα έργα μας! Με όση θεωρία χρειάζεται και πολύ... πηλοπλαστική!

Πέλα Καλογήρου