Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 13:48

Στις 7 Οκτωβρίου ξεκινά το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για μαθητές στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ. - Δηλώστε συμμετοχή

Μέσα από θεατρικές πρακτικές και παιχνίδι το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους.

Ένα εργαστήρι παιχνιδιού και λέξεων, ανάγνωσης και γραφής με τα παιδιά στον ρόλο του δημιουργού με ευχάριστες δραστηριότητες ώστε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους!

Στηρίζεται στην αναδόμηση των στοιχείων μιας λέξης, μιας πρότασης ή ενός κειμένου με σκοπό την παραγωγή νέων κειμένων και ιστοριών με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά. Αυτό μπορεί να είναι ένα παραμύθι, ένα σενάριο, ένα θεατρικό έργο, ένα ποίημα αλλά και κόμικ. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά, αρχικά μέσα από παιχνίδια, μαθαίνουν να δημιουργούν ιστορίες φανταστικές ή πραγματικές και να τις εξελίσσουν. Στη συνέχεια, τα παιδιά «εισχωρούν» ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Κριτική σκέψη, καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, βελτίωση της στάσης των παιδιών απέναντι στη μάθηση, αγάπη και ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, μείωση των δυσκολιών σε προφορικό και γραπτό λόγο αλλά και καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι ελάχιστα από τα οφέλη αυτής της ενασχόλησης. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η εξέλιξη της φαντασίας που κάθε παιδί έχει αλλά έως την ενηλικίωση τείνει να εξαφανίζεται.

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής έχει διάρκεια 2 ώρες και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο από τις 7 Οκτωβρίου 2023 ώρα 10:00-12:00 για μαθητές από Β' έως και Στ' Δημοτικού.

Δηλώσεις συμμετοχής: 2682 181048
Εγγραφές όλο τον χρόνο.

Υπεύθυνος φορέας:

Κέντρο Ενταξιακής Προσαρμοσμένης Εκπαίδευσης & Ψυχικής Υγείας - Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ.

Λ. Ιωαννίνων 6, Φόρος, Πρέβεζα

2682 181048

www.kepepsy.com