Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 15:44

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Preveza Cup 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το τουρνουά της ITF Preveza Cup που φιλοξένησε η Πρέβεζα από τις 6 ως τις 13 Ιουλίου.

Οι Ασπασία Αυγέρη και Ελένη Χριστοφή πανηγύρισαν τον τίτλο στα διπλά των κοριτσιών, ενώ στο αντίστοιχο ταμπλό των αγοριών πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Βασίλης Ηλιόπουλος.

Τα κορίτσια δεν έχασαν ούτε ένα σετ στο διπλό και στον τελικό κέρδισαν πανεύκολα τις Zhibek Kulambayeva και Milana Lysova από το Καζακστάν με 6-2, 6-1. Για να φτάσουν μέχρι τον τελικό, Χριστοφή και Αυγέρη είχαν κερδίσει επίσης τις Αιμιλία Κατωπόδη/Andra Maria Nitescu (Ρουμανία) με 6-2, 6-3 και τις Ιταλίδες Rosanna Maffei/Francescamaria Pannarale με 6-4, 6-0.

Στα διπλά των αγοριών ο τελικός ήταν ελληνική υπόθεση, αφού και οι 4 αθλητές που αγωνίστηκαν σ' αυτόν ήταν Έλληνες. Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Βασίλης Ηλιόπουλος, που κέρδισαν τους Κωνσταντίνο Λαζαρίδη και Στάθη Τσιρανίδη με 6-3, 6-2. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος και για τους δύο αθλητές.

pcup2014 1

Η Ελένη Χριστοφή ήταν η μεγάλη νικήτρια του μονού των κοριτσιών. Η 15χρονη Ελληνίδα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και συνέτριψε στον τελικό την Ιταλίδα Rosanna Maffei με 6-4, 6-0, για τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο ITF. 

pcup2014 4

Στον τελικό των αγοριών ο Ιταλός Andrea Guerrieri ήταν ο μεγάλος νικητής του τουρνουά επικρατώντας του Ισραηλινού Emil Saveljev.