Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 22:23

Το έγκαυμα του Χρύσανθου Κυριαζή και... οι τηγανιτές πατάτες

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ, έχει χαρίσει συγκλονιστικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία για την πόλη μας, όταν για να «γραφτούν», έχει συμβάλλει και ένας Πρεβεζάνος. Ο Ηλίας Παπαϊωάννου με την «μεστή» πένα του, μέσω του greekvolley.com (διαβάστε εδώ), θύμισε την συγκλονιστική χθεσινή επέτειο για το ελληνικό βόλεϊ, όταν ο Χρύσανθος Κυριαζής και οι υπόλοιποι διεθνείς, πριν από έντεκα χρόνια (1η Ιουνίου 2001), νίκησαν για πρώτη φορά εκτός έδρας την παντοδύναμη Ρωσία, στο πλαίσιο του α’ αγώνα της 4ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου του WorldLeague.

«Ένας άθλος, που έμελλε να ανοίξει τον κύκλο μιας ''χρυσής εποχής'' για το ελληνικό βόλεϊ, που ίσως με σκληρή δουλειά από όλους τους φορείς του αθλήματος έπειτα από χρόνια να αξιωθούμε και πάλι να καμαρώσουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον συντάκτη του κειμένου.

Στο greekvolley.com, φιλοξενούνται και οι ιδιαίτερες... αναμνήσεις του Χρύσανθου Κυριαζή, από την αποστολή στη Ρωσία, αφού του είχαν συμβεί διάφορα: «Το χειρότερο έγκαυμα στη ζωή μου… Πονούσα παντού και ένιωθα πως θα μου φύγει το δέρμα… Στο παιχνίδι εκείνο οι Ρώσοι έκαναν κάποια πειράματα που δεν τους βγήκαν και έτσι πανηγυρίσαμε δίκαια μία ιστορική νίκη. Την επόμενη μέρα βέβαια πήραν τη ρεβάνς, αλλά θυμάμαι πως δεν χάσαμε την καλή μας ψυχολογία, αφού επιστρέφοντας από το ξενοδοχείο μας περίμεναν στο εστιατόριο… τρία ταψιά καυτές τηγανιτές πατάτες!»

Ο συμπαίκτης του στην Εθνική, Βασίλης Πλίκας σχολίασε για την απόδοση του προπονητή του ΑΟΠ και υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στο Νομό Πρέβεζας: «Από την αρχή ήταν ''βράχος'' στην υποδοχή και παρόλα αυτά οι Ρώσοι συνέχιζαν σε όλο το παιχνίδι να σερβίρουν πάνω του».