Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 20:16

Χρύσανθος Κυριαζής: «Η νοοτροπία η δική μας παραμένει πολύ λάθος» - Βάιος Παναγιώτου: «Ο κόσμος της Ελασσόνας έχει αγκαλιάσει την ομάδα» (vid)

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο Χρύσανθος Κυριαζής στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών, μετά το τέλος του αγώνα Φιλαθλητικός Πρέβεζας-Ένωση Ελασσόνας.

IMG 6860

Ο τεχνικός της ομάδας της Πρέβεζας, ανέφερε: «Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ελασσόνας. Έδειξε ομάδα καλοδουλεμένη, χωρίς να έχει ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, εκτός από μία-δύο παίκτριες. Ήξερε βόλεϊ και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι.

Για τη δική μας την ομάδα κρίσιμο ήταν το πρώτο σετ. Όταν είσαι στο 23-21 και έχεις και την υποδοχή, είναι δύσκολο όταν χάνεις αυτό το σετ να συνέλθεις. Υπήρχε ένα άγχος, μία νευρικότητα στην ομάδα, η οποία εμφανίστηκε μετά την απώλεια του πρώτου σετ. Αλλά βασικός λόγος που είχαμε αυτή την εικόνα είναι η νοοτροπία που έχουμε. Και εξηγούμαι: Ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε, που θεωρούμε πως αυτή η κατηγορία είναι κατηγορία τοπικού χαρακτήρα. Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Αν θεωρήσεις μία ομάδα εύκολη, θα χάσεις.

Η νοοτροπία η δική μας παραμένει πολύ λάθος. Και κάνουμε αγώνα ολόκληρο να την αλλάξουμε. Εσωτερικά προβλήματα υπάρχουν στην ομάδα μας και μένουν στην ομάδα μας. Δε θα τα βγάζουμε προς τα έξω γιατί έτσι μόνο θα τα λύσουμε. Κάνουμε προσπάθειες να τα αλλάξουμε αυτά τα προβλήματα, να τα διορθώσουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι αξιόμαχη με οποιοδήποτε κόστος.

Αν προσέξατε στο τελευταίο σετ δεν πήρα δεύτερο τάιμ-άουτ. Και δεν πήρα γιατί ήθελα αυτή η ομάδα να φάει... σφαλιάρα. Μήπως και συνέλθουμε. Να καταλάβουν τα κορίτσια που βρίσκονται και να πατήσουν στη γη. Και να καταλάβουν ότι σε αυτή την κατηγορία δεν μπορείς να είσαι ήσυχος σε κανένα παιχνίδι, ρισκάροντας βέβαια να πέσει η ψυχολογία τους. Το άγχος όμως και η ψυχολογία έχει να κάνει με το πόσο καλά δουλεύεις. Όταν έχεις νοοτροπία τοπικής κατηγορίας και στην προπόνηση, μη θεωρώντας πως θα κοστίσει το λάθος, τότε θα έχεις την ίδια εξέλιξη και στον αγώνα, όσο και να φωνάζει ο προπονητής. Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο δεν ήταν ότι χάσαμε, αλλά ότι ήρθε τόσος κόσμος στο γήπεδο και δεν δείξαμε την εικόνα που πρέπει να δείξουμε. Δεν απογοητεύομαι εύκολα, όπως και δεν ενθουσιάζομαι και εύκολα.

Ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Είπα στα κορίτσια ότι όσο περισσότερο ενωμένοι είμαστε και όσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχουμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Ευελπιστώ να αλλάξει η εικόνα μας στη συνέχεια. Να δούμε κάποια πράγματα και να δουλέψουμε περισσότερο.

Μου θυμίζει αρκετά τον πρώτο αγώνα που παίξαμε πέρυσι με το Μεσολόγγι. Λόγω της έλλειψης των φιλικών -το ίδιο πρόβλημα είχαμε και φέτος- δεν είχαμε καλή εικόνα. Στο πέρασμα του χρόνου όμως βελτιωθήκαμε».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Δεν γίνεσαι καλύτερος, αν δεν αποκτήσεις εμπειρίες. Για τις κοπέλες ήταν μία εμπειρία το σημερινό παιχνίδι, να παίξουμε με μία επαρχιακή ομάδα, χωρίς μεγάλα αστέρια στη σύνθεσή της. Παίζοντας με μία τέτοια ομάδα και φέρνοντας ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αντιλαμβάνεσαι πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Δε θεωρώ ότι πρέπει να επικαλεστούμε το άγχος. Ίσως σε αυτές τις ηλικίες που είναι τα κορίτσια να υπάρχει. Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι όταν ήμουν δυνατός και σίγουρος γι' αυτό που κάνω, το άγχος μπαίνει στην άκρη. Το άγχος λειτουργούσε θετικά.

Θα έρθουν κι άλλα «μαθήματα». Είναι δεδομένο. Στόχος μας είναι να μείνουμε στην κατηγορία και να βάλουμε όσες το δυνατόν περισσότερες ομάδες κάτω από εμάς».

 IMG 6857

 

O προπονητής της Ελασσόνας, Βάιος Παναγιώτου, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι στην Α2. Την προηγούμενη φορά, ενώ βρισκόμασταν στην πεντάδα και την εξάδα, ξαφνικά πέσαμε κατηγορία χωρίς να το καταλάβουμε. Τίποτα δεν υπάρχει εύκολο. Ό,τι φτιάχνεις, το φτιάχνεις μόνος σου μέσα στο παιχνίδι.

Ήμασταν προετοιμασμένοι ότι θα βρούμε μία αξιόμαχη και δυνατή ομάδα. Μία ομάδα που θα είχε ενθουσιασμό στην πρεμιέρα και ίσως αυτό άγχωσε λίγο την ομάδα του Χρύσανθου. Ήταν καταλύτης το πρώτο σετ. Ίσως αν το αποτέλεσμα ήταν αλλιώς, να ήταν αντίστροφη και η εξέλιξη του παιχνιδιού. Η εμπειρία κάποιων παικτριών και κάποια πράγματα τακτικά μας βοήθησαν και καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του αγώνα, για να έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα για την ομάδα μας.

Η Ελασσόνα είναι μία πόλη 8.000 κατοίκων. Ίσως είναι η μόνη πόλη στην κατηγορία με τόσο λίγο πληθυσμό. Στα 15 κορίτσια του ρόστερ τα 13 είναι από την Ελασσόνα και τις ακαδημίες μας. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος. Να έχουμε παιδάκια από πίσω και να έχουμε παρουσία στις εθνικές κατηγορίες. Ο κόσμος μέχρι στιγμής έχει αγκαλιάσει την ομάδα και πιστεύει σε αυτή, όπως όλοι μας. Λογικά θα έχουμε μία καλή εξέλιξη».