Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 02:40

Αποκλειστικό: Ο Γιάννης Αναστασίου μιλά στο atpreveza για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΣ Πρέβεζα

Στις αρχές τις δεκαετίες του ’90 ένας ψιλόλιγνος νεαρός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, φορώντας την τιμημένη κιτρινόμαυρη φανέλα του ΠΑΣ Πρέβεζα. Το όνομα αυτού Γιάννης Αναστασίου. Από τότε πέρασε πολύς καιρός και ο τότε φορ του ΠΑΣ, έφτασε μέχρι την Εθνική ομάδα και το θρυλικό Άγιαξ ως ποδοσφαιριστής, ενώ ως προπονητής κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Το atpreveza συνάντησε το Γιάννη Αναστασίου, λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Ατρόμητος και ο προπονητής του "Τριφυλλιού" δέχθηκε να μοιραστεί μαζί μας τις αναμνήσεις του από την Πρέβεζα, κάτι που έχει κάνει ελάχιστες φορές στο παρελθόν.

-Κ. Αναστασίου από την Πρέβεζα στην Εθνική ομάδα και την Ολλανδία. Μεγάλη καριέρα. Ποιες εικόνες έχετε από τον ΠΑΣ Πρέβεζα, όπου ξεκινήσατε;

«Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Ήταν άλλες εποχές τότε, αλλά σίγουρα η ομάδα και η πόλη μου έδωσαν πολλά. Πάντα θα θυμάμαι τις στιγμές που έζησα εκεί και εύχομαι τα καλύτερα. Στην Ήπειρο εξάλλου έρχομαι συχνά. Μένουν οι γονείς μου στο χωριό μου στην Άρτα».

αναστασιου 2

-Πώς ήταν το ξεκίνημα στην Πρέβεζα;

«Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι σε μία μικρή πόλη, προσπαθώντας μέσα από το ποδόσφαιρο να προχωρήσεις. Αν είσαι ταπεινός και δουλεύεις συνέχεια θα τα καταφέρεις, όπως έγινε και με εμένα στην Πρέβεζα»

-Ποιους στόχους βάζει ο Γιάννης Αναστασίου και ο Παναθηναϊκός;

«Να δουλεύουμε συνεχώς και σκληρά, να βγάζουμε στο γήπεδο αυτά που λέμε στις προπονήσεις και θα φτάσουμε στους στόχους που έχουμε βάλει».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας