Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 23:16

Ο Τηλυκράτης επικράτησε του Πανλευκάδιου με 2-0 στον αγώνα μπαράζ

Ο Τηλυκράτης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι αφού κέρδισε δίκαια τον Πανλευκάδιο με 2-0 στον αγώνα μπαράζ και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, ενώ ο Πανλευκάδιος την τρίτη θέση.

IMG 8101

Το σκορ άνοιξε ο Μακρυγιάννης στο 20ο λεπτό με ωραία ατομική ενέργεια, ενώ στο 55' ο Καλογέρης σημείωσε το τελικό 2-0.

IMG 8118

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία ο Πανλευκάδιος θα υποδεχθεί τον ΠΣ Πρέβεζα τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο Τηλυκράτης θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Πάργας.

IMG 8110

Τι ισχύει στα play-off και play-out

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ PLAY-OFF Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Οι αγώνες των Play-off δεν θα διεξαχθούν εφόσον η μεταξύ τους διαφορά του πρώτου (1ου) με το δεύτερο (2ο)  είναι τέσσερις (4) βαθμοί  (π.χ. 50 ο πρώτος και 46 ο δεύτερος, αναδεικνύεται πρωταθλητής). Εάν δεν υπάρχει η διαφορά των τεσσάρων βαθμών, οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των Play-off όπως αναφέρεται και παρακάτω.

Οι αγώνες σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι μονοί. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι αγώνες α) μεταξύ του 2ου με τον  5ο (2 Χ 5) και β) μεταξύ του 3ου με τον 4ο (3 Χ 4) όπως αυτοί κατατάχθηκαν βαθμολογικά με τη λήξη του πρωταθλήματος, με έδρες του 2ου και του 3ου. Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδας των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο  η έδρα- η νίκη – η ισοπαλία. Ενώ για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη.

Παράταση και πέναλτι στα παιχνίδια δεν υπάρχουν.

Με αυτό τον τρόπο οι προκριθέντες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Λαμβάνοντας ως έδρα, την έδρα του σωματείου που κατέλαβε στο πρωτάθλημα την μεγαλύτερη βαθμολογική θέση.

Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στη φιλοξενούμενη μόνο με νίκη.

Η προκρινόμενη ομάδα δίνει αγώνα με την πρώτη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος, στη έδρα της.

Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2014-15 ανακηρύσσεται από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με νίκη και ισοπαλία ενώ η προκρινόμενη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο  με νίκη.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ PLAY-OUT Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Α) 16ος  Υποβιβάζεται απ’ ευθείας.

Β) 15ος,14ος,13ος ,12ος   παίζουν Play-out σε μίνι Πρωτάθλημα(διπλών αγώνων). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τελική βαθμολογία της κάθε ομάδας που κατέκτησε στο Πρωτάθλημα (12ος, 13ος, 14ος, 15ος ) διαιρώντας δια τέσσερα  και εκ του αποτελέσματος που θα προκύψει ξεκινάει η κάθε ομάδα με τους ανάλογους βαθμούς.

Η κλήρωση των αγώνων  Play-out θα γίνει στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας παρουσία των εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων σωματείων μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνεται η τελική βαθμολογία.

Μετά τη διεξαγωγή των Play-out κατοχυρώνονται οι 15η, η 14η , η 13η και η 12η θέση του Πρωταθλήματος.