Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 17:24

Δημήτρης Μάρης: «Ο ΠΑΣ Πρέβεζα και ο κόσμος του είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Τσόγκα

Λένε στο ποδόσφαιρο πως την ιστορία τη γράφουν οι φανέλες, οι οπαδοί και οι άνθρωποι. Τη δεκαετία του '90, όταν χιλιάδες οπαδοί του ιστορικού ΠΑΣ Πρέβεζα «στοιβάζονταν» στα κάγκελα και τις εξέδρες του «Αθανασία Τσουμελέκα» για να παρακολουθήσουν τη φοβερή τότε «κιτρινόμαυρη» ομάδα στη Γ' Εθνική, ο Δημήτρης Μάρης έγραφε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΣ, αλλά ξεκινούσε και το δικό του «μαγικό ταξίδι» στο ποδόσφαιρο. Ένα ταξίδι που από τη μικρή Πρέβεζα τον έφερε στον Άγιο Νικόλαο, το Φωστήρα, τον εξαιρετικό Πανηλειακό του Σάκη Τσιώλη στα «σαλόνια» της τότε Α' Εθνικής. Από εκεί βρέθηκε στην Κύπρο, όπου φόρεσε τη φανέλα των Άρη Λεμεσού, Διγενή Μόρφου, ΑΕΚ Λάρνακας και του τεράστιου «μεγέθους» που λέγεται Ομόνοιας Λευκωσίας, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλκή, τη Δόξα Κατωκοπιάς, την Ομόνοια Αραδίππου και πρόσφατο σταθμό του το ΘΟΙ Λακατάμιας, με την οποία εντυπωσιάζει.

207187 492143204203427_1945170251_n

«Ο ΠΑΣ Πρέβεζα και ο κόσμος του είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου», ήταν η πρώτη φράση του Δημήτρη Μάρη (γεν. το 1979) προς εμάς...

 169351

-Ποια συναισθήματα και ποιες σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς ΠΑΣ Πρέβεζα;

«Ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι μία ομάδα με ιστορία και κόσμο. Έζησα ωραίες στιγμές και έχω την ομάδα και τον κόσμο στην καρδιά μου».

-Ποια πρόσωπα θυμάσαι πιο έντονα και σε ποια θέλεις να πεις ένα «ευχαριστώ»;

«Στον ΠΑΣ Πρέβεζα τους ευχαριστώ ειλικρινά όλους. Τον τότε Πρόεδρο Ηλία Κατσιμπόκη, την τότε διοίκηση, τον κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν ουσιαστικά η αρχή της μεγάλης επαγγελματικής καριέρας που έκανα και κάνω ακόμα».

222528

-Ποιες στιγμές κρατάς ως πιο σημαντικές στη θητεία σου στον ΠΑΣ Πρέβεζα; Θυμάσαι κάτι ευτράπελο, αστείο που γελάς ακόμη και σήμερα όταν το θυμάσαι;

«Πολλές στιγμές (γέλια). Από που να αρχίσω... Θα πω μόνο για τις πλάκες που κάναμε με τον Τασούλη τον Αμάραντο, το γιατρό της ομάδας τότε...».

-Θέλεις να ευχηθείς κάτι στον κόσμο της Πρέβεζας και στην ομάδα που δυστυχώς δεν είναι και στα καλύτερά της;

«Θα μιλήσω ειλικρινά, θέλοντας να δώσω το εξής μήνυμα: Όλοι μαζί, κόσμος-διοίκηση-τοπικοί φορείς να ενωθούν για να πάει ο ΠΑΣ Πρέβεζα εκεί που του αξίζει. Είναι κρίμα να μη γίνει αυτό».

-Έχεις αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο σε Ελλάδα και Κύπρο. Ποιες θεωρείς τις πιο σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα σου;

«Είναι αρκετές οι στιγμές. Ξεχωρίζω δύο. Τα ματς στο UEFA ανάμεσα στην Ομόνοια και τη Μάντσεστερ Σίτι και το γκολ που έβαλα και κερδίσαμε το ΑΠΟΕΛ 2-1. Φορούσα τότε τη φανέλα της Ομόνοιας».

-Επιτυχίες είχες σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Κύπρος όμως σε κέρδισε. Πως είναι το ποδόσφαιρο εκεί; Φαίνεται πως έχει κάνει άλματα…

«Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό στην Κύπρο. Μην ξεχνάμε τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη».

107174

-Η Ομόνοια μπορεί να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή;

«Και βέβαια μπορεί η Ομόνοια να επιστρέψει στην κορυφή. Είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην Κύπρο, με τον περισσότερο κόσμο. Απλά κάποια οικονομικά προβλήματα την έφεραν πίσω. Μην ξεχνάς ότι κι εγώ είμαι Ομονοιάτης...»

-Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρει την… κατηφόρα. Πιστεύεις πως τα σκάνδαλα υπήρχαν από παλιά ή έγιναν πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια;

«Ουδέν σχόλιον (γελάει). Εγώ είμαι ΑΕΚάρα και χαίρομαι που επέστρεψε στην 'Α Εθνική...».

207019 105970699487348_6619113_n

-Με τι ασχολείσαι τώρα στην Κύπρο; Παίζεις ακόμη ποδόσφαιρο και μάλιστα επιθετικός αν δε κάνω λάθος…

«Είμαι ασφαλιστής στη METLIFE ALICO. Και βέβαια παίζω μπάλα ακόμη. Παίζω στη δεύτερη κατηγορία, στη ΘΟΙ Λακατάμιας. Είμαι 4 χρόνια στην ομάδα. Τα τρία προηγούμενα βγήκα με το ΘΟΙ πρώτος σκόρερ στην τρίτη κατηγορία και φέτος ανεβήκαμε στη δεύτερη ως πρωταθλητές».