Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012 13:45

Γιώτα Διώτη: «Έχω ακούσει τα καλύτερα για τη φιλοξενία των Πρεβεζάνων»

Η Γιώτα Διώτη θα αποτελέσει μία από τις πιο «δροσερές» παρουσίες του Ionian Beach Volley 2012, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (10-15 Ιουλίου) στη Βόνιτσα και στο Κανάλι Πρέβεζας. Η αθλήτρια του Ηρακλή Κηφισιάς και της Εθνικής Ελλάδος μίλησε στο www.atpreveza.gr για την καριέρα και τις φιλοδοξίες της, ενώ φανέρωσε την ανυπομονησία της να βρεθεί στην πόλη μας και να γνωρίσει την πρεβεζάνικη φιλοξενία.

 

 

 

Γιώτα, έχεις ξαναέρθει στην Πρέβεζα;

 

«Όχι , είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ στην Πρέβεζα, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα τόσο για το μέρος όσο και για την φιλοξενία των Πρεβεζάνων»

 DSC 0538

Ποιο είναι το κίνητρο για μια διεθνή αθλήτρια, έπειτα από μια «γεμάτη» σεζόν, να συνεχίσει στην άμμο, παίζοντας beach volley;

 

«Μετά από μια σεζόν με άγχος και πίεση στη σάλα είναι ωραίο να απολαύσεις το βόλεϊ δίπλα σε

όμορφες παραλίες με φίλους»

 

Τι θα έλεγες στον Πρεβεζάνο που δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα έρθει να δει το τουρνουά για να τον πείσεις;

 

«Θα του έλεγα να μη διστάσει, να πάρει την οικογένειά του και να έρθει στην παραλία της Πρέβεζας να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου beach volley και να απολαύσει το φαγητό του και το μπάνιο του στις πανέμορφες παραλίες της Πρέβεζας. Άλλωστε ένα καλό τουρνουά beach volley , το οποίο αξίζει η Πρέβεζα προϋποθέτει δύο συστατικά : υψηλού επιπέδου αθλήτριες , αλλά το κυριότερο ένα φίλαθλο κοινό σαν το δικό σας».

 18

Αγωνιστικά πού θα σε δούμε την επόμενη σεζόν;

 

«Στην ομάδα που με έχει αναδείξει, τον Ηρακλή Κηφισιάς»

 

Οι προσωπικές φιλοδοξίες σου μέχρι πού φτάνουν;

 

«Κατ' αρχήν θέλω να παίξω υψηλού επιπέδου βόλεϊ για πολλά χρόνια. Αυτό απαιτεί υγεία και πολύ δουλειά. Από την άλλη , πέρα απ΄το βόλεϊ θέλω να διαπρέψω στο πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζω».

 

Το βόλεϊ και γενικότερα ο επαγγελματικός αθλητισμός περνάει μεγάλη κρίση. Τι θα έλεγες σε ένα μικρό κορίτσι, που σκέφτεται τώρα να ασχοληθεί με το άθλημα;

 

«Θα της έλεγα να μη διστάσει να ασχοληθεί, διότι το βόλεϊ και γενικότερα ο αθλητισμός σου προσφέρει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τα χρήματα».

 

Αν θα γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα αποφάσιζες και πάλι να κάνεις πρωταθλητισμό στο βόλεϊ;

 

«Δεν μετανιώνω την ενασχόλησή μου με τον πρωταθλητισμό στο βόλεϊ. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω καταφέρει αυτό που αγαπώ να το κάνω επάγγελμα».