Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012 13:52

Η Πλατεία Ανδρούτσου σε... άσπρα και μαύρα τετραγωνάκια

Ξεχωριστό «χρώμα» έδωσε στην Πλατεία Ανδρούτσου χθες και το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα (15-7-2012) το απόγευμα, η Σκακιστική Ένωση Νικόπολη Πρέβεζας, διοργανώνοντας αγώνες σκάκι.

Ο Πρόεδρος της Σ.Ε. Νικόπολη Χρήστος Ζιώγας, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Καχριμάνης, ο Γραμματεάς Κωνσταντίνος Σαμωνάς και όλα τα μέλη της Ένωσης, έβαλαν κόπο και μεράκι για να διοργανώσουν ένα σκακιστικό διήμερο, που στόχο έχει να αναδείξει το άθλημα και να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νεολαία της Πρέβεζας πιο κοντά σε αυτό.

Χθες έγινε ένας αγώνας επίδειξης (σιμουλτανέ) με τον πρωταθλητή Ελλάδας και μέλος της Εθνικής ομάδας Στέλιο Χαλκιά και τον Ανδρέα Αθανασιάδη, ενώ σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο σκάκι.

Ο Γραμματέας της Σ.Ε. Νικόπολη Πρέβεζας, Κωνσταντίνος Σαμωνάς μίλησε στο www.atpreveza.gr για το σκακιστικό διήμερο: «Ήταν η πρώτη ημέρα από το 4ο διήμερο σκακιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Σκακιστική Ένωση Νικόπολη Πρέβεζας, στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το άθλημα στην περιοχή και να προσελκύσουμε παιδιά, νέους και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να μάθει και να ασχοληθεί με το σκάκι.

1

Ο σημερινός (χθες) είναι ένας αγώνας επίδειξης. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Γκραντ Μετρ, Πρωταθλητή Ελλάδος και μέλος της Εθνικής Σκακιστικής Ομάδας, Στέλιο Χαλκιά. Περνά μπροστά από κάθε ένα σκακιστή και κάνει μία κίνηση και όταν επανέλθει μπροστά από τον αντίπαλό του θα πρέπει να απαντήσει. Αυτό συμβαίνει μέχρι να ολοκληρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός αγώνων.

Αύριο (σήμερα) είναι ημέρα ελεύθερου σκακιού και μπορεί όποιος θέλει με τους φίλους του να έρθει και να παίξει σκάκι».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επιτυχίες της πρεβεζάνικης σκακιστικής ένωσης: «Εδώ και τέσσερα χρόνια ο σύλλογος έχει τη βοήθεια ενός προπονητή, του κ. Ανδρέα Αθανασιάδη και φέτος είχαμε μία σειρά από καλά αποτελέσματα. Καταφέραμε στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην Πάλαιρο, όλοι οι σκακιστές μας να είναι πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Είχαμε και διακρίσεις. Ο Αντιπρόεδρός μας Νίκος Καχριμάνης κατετάγη τρίτος στους πρωτοεμφανιζόμενους, ο Πρόεδρός μας Χρήστος Ζιώγας αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Περιφέρειας, η Πετρούλα Κευσίκογλου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια για παιδιά κάτω των 16 ετών. Γενικά έχουμε μια σταθερά ανοδική πορεία.

Στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι να διοργανώσουμε ένα σχολικό πρωτάθλημα. Να φέρουμε το σκάκι και στο σχολείο. Να εμπλέξουμε τη νεολαία όλο και πιο δυναμικά σε αυτό το άθλημα.

Ο Αντιπρόεδρος Νίκος Καχριμάνης, πρόσθεσε επίσης: «Η Πετρούλα πήρε δεύτερο βραβείο ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες που πήραν μέρος, κάτι που είναι τεράστια επιτυχία, αν λάβουμε υπ' όψη πως η πρώτη ήταν Γκραντ Μετρ».