Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 04:18

Γιώργος Φραγκούλης: «Το βόλεϊ έχει συνδεθεί με την Πρέβεζα»

Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εν όψει των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley παίδων – κορασίδων (Juniors K17), που θα φιλοξενήσει η πόλη της Πρέβεζας το Σαββατοκύριακο (Κυανή Ακτή), παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης και εκ μέρους της διοργανώτριας επιτροπής οι Δημήτρης Παρασκευάς και Σπύρος Σακκάς.

Ήταν μια συνέντευξη Τύπου πάντως, στην οποία ο κ. Φραγκούλης δεν... μάσησε τα λόγια του, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γηπεδάκι της Κυανής Ακτής και ο γύρω χώρος.

«Το βόλεϊ έχει συνδεθεί με την Πρέβεζα σαν αθλητικό γεγονός. Πέρα από τον τελικό του Κυπέλλου γυναικών, που το κάναμε με μεγάλη επιτυχία, το τουρνουά beach volley θα έλεγα πως δείχνει το πνεύμα του αθλητισμού, αλλά γενικότερα βοηθάει στον τουρισμό και στην ανταλλαγή ιδεών, σχέσεων, απόψεων, όσον αφορά την τουριστική περίοδο στην Πρέβεζα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας και πρόσθεσε:

«Ειναι ένας αγώνας επίσημος. Είναι Κ17 για αγόρια και για κορίτσια. Θέλω να πιστεύω, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και ένα στάδιο beach volley, που δεν αποτελεί και τιμή για την Πρέβεζα, στην κατάσταση που βρίσκεται, όλα θα πάνε καλά. Εγώ προσωπικά, βλέποντας το τουρνουά να πηγαίνει και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, πιστεύω πως χρειάζεται καλύτερες εγκαταστάσεις στην πόλη μας. Θέλω να πιστεύω ότι με την ανάπλαση, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, ο χώρος εκεί θα γίνει καλύτερος και για το στάδιο του beach volley».

Ο κ. Φραγκούλης εξήρε τη συμβολή των κκ. Σακκά και Παρασκευά στη διοργάνωση του τουρνουά, για τους οποίους τόνισε πως αφιερώνουν χρόνο και χρήμα από τη ζωή τους για το άθλημα, ενώ επισήμανε ότι ο αθλητισμός στην επαρχία βασίζεται στον εθελοντισμό, ενώ αθλητισμός και πολιτισμός πρέπει να επικροτούνται.

Οι... παραδοχές του κ. Φραγκούλη πάντως συνεχίστηκαν: «Δυστυχώς είναι πολύ λίγες οι οικονομικές δυνατότητες που έχουμε για να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες. Να μη λέμε συνεχώς ότι είμαστε δίπλα στα παιδιά ηθικά και δε συνεισφέρουμε».

volley-juniors

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Πρέβεζας, Δημήτρης Παρασκευάς στάθηκε στους λόγους που επέλεξαν να διοργανώσουν το Juniors Κ17: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και το Δήμο για τη στήριξή τους στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε. Ο Σύλλογος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίξει το άθλημα και να το αναδείξει. Στο τουρνουά θα είναι οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας σε αυτή την ηλικία, οι καλύτερες από κάθε Ένωση (Θράκη, Κρήτη, Πελοπόννησο κ.α.). Φέραμε στην Πρέβεζα το τουρνουά σε αυτές της ηλικίες, για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων παιδιών για το βόλεϊ».

Ο Σπύρος Σακκάς από την πλευρά του επισήμανε: «Οι καλύτεροι θα είναι εδώ σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα έχουμε και συμμετοχές Πρεβεζάνων, όπως του Σπύρου Αντύπα και του Ιάσονα Κανέλλου».

Συνολικά θα αγωνιστούν περίπου 50 αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ από την Πρέβεζα θα συμμετέχουν τρεις ομάδες, δύο αγοριών και μια κοριτσιών. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν, την Κυριακή στις 5:00 μ.μ. με τους δύο μεγάλους τελικούς και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι Περιφέρεια Ηπείρου- Π.Ε. Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας, Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, Αθλητικός Όμιλος Πρέβεζας και Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Πρέβεζας.