Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 09:05

Παναγιώτης Φασούλας στο atpreveza.gr: «Υπάρχουν πολύ βαθιές μπασκετικές ρίζες στην αθλητική κοινωνία της Ελλάδας»

Ο πιο διάσημος και αγαπητός «ψηλός» του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Φασούλας, μίλησε στο atpreveza, στο περιθώριο του F4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών, που διοργανώθηκε στη Λευκάδα, για το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική Ομάδα.

-Παναγιώτη πως είδες τον τελικό;

«Εγώ περίμενα να δω έναν θεαματικό τελικό. Ήταν πιο συναρπαστικός τελικά από ότι περίμενα να είναι. Οι κοπέλες και των δύο ομάδων έδειξαν μεγάλο πάθος. Ήταν ισάξιες μέσα στον αγώνα. Κέρδισε η ομάδα που είχε ελαφρώς καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο, που ήταν ο Ολυμπιακός. Είναι ευχάριστο ότι ο κόσμος που ήρθε εδώ είδε δύο γυναικείες ομάδες να μη διαφέρουν σε τίποτα από δύο αντρικές και είδαν μία συγκλονιστική αναμέτρηση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία αντίστοιχη αντρική».

ΦΑΣΟΥΛΑΣ

-Η οικονομική κρίση έχει φέρει κρίση και στο ελληνικό μπάσκετ;

«Το μπάσκετ έχει περάσει από εποχές λιτότητας, από εποχές αναξιοπρέπειας και αναξιοπιστίας, εποχές πλούσιες, έχει περάσει από όλα. Είναι 35 χρόνια στην πρωτοπορία στην Ελλάδα, είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες και θα συνεχίσει να υπάρχει είτε υπάρχει κρίση είτε όχι. Υπάρχουν πολύ βαθιές μπασκετικές ρίζες στην αθλητική κοινωνία της Ελλάδας και συνεχώς θα υπάρχουν νέοι παίκτες, θα υπάρχει η βαρύτητα της φανέλας της Εθνικής Ομάδας και των ελληνικών συλλόγων και δε θα έχει θέματα απαξίωσης».

87

-Είσαι κάπως αποστασιοποιημένος τόσο από την πολιτική, όσο και από τον αθλητισμό τελευταία...

«Το πολιτικό ήταν μία μεγάλη παρένθεση. Υπάρχουν άλλοι πιο... ειδικοί. Το μπάσκετ μου αρέσει. Παρακολουθώ. Το μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό από την πολιτική. Δεν λέω ότι είναι πιο καθαρό ή κάτι τέτοιο -μην παρεξηγηθώ- αλλά μου αρέσει να είμαι κοντά στον αθλητισμό, στα ιστορικά σωματεία, τους παίκτες. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αφήσεις...».

-Έχει βρεθεί διάδοχος του Παναγιώτη Φασούλα;

«Είναι αδόκιμες οι συγκρίσεις αυτές. Μια χαρά πηγαίνει και η Εθνική Ομάδα. Έχουν περάσει παίκτες και παίκτες. Πάντα θα βρεθεί κάποιος να σε αντικαταστήσει, σε όλες τις θέσεις. Και έτσι γίνεται 35 χρόνια τώρα. Δεν έχει σταματήσει το ελληνικό μπάσκετ να βρίσκεται ψηλά».

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας