Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 10:36

Θοδωρής Μυζίκος στο Radio Preveza: «Μπορούμε να φέρουμε στην Πρέβεζα ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων» (aud)

Στην εκπομπή atpreveza on air του Radio Preveza 93,0, ήταν φιλοξενούμενος ο Θοδωρής Μυζίκος, υπεύθυνος υποδομών του ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης της ΕΣΚΑΒΔΕ, όπου ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός για την ομάδα, το ΔΑΚ Πρέβεζας, τη συνεισφορά του Δήμου στον αθλητισμό, αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια στη Λευκάδα.

Ο κ. Μυζίκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Πρέβεζα μία διεθνή δοργάνωση στο μπάσκετ, ενώ κάλεσε το φίλαθλο κοινό της πόλης να δώσει το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο το Σάββατο στις 5μ.μ. στον αγώνα της Νικόπολης με τον ΠΑΣ Γιάννενα, για την τελική φάση της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ (δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα).

10287082 10152190811172648_1240667690_n

«Έχουμε φτάσει σε ένα διοικητικό σχήμα 29 ατόμων με τις επιτροπές. Ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του. Υπάρχει αυτοδιοίκηση κατά κάποιο τρόπο στο κάθε τμήμα και ένας γενικός συντονισμός.

Ο Λάκης και ο Γιώργος Καρασαβόγλου που έχουν αναλάβει την αντρική ομάδα, ο Νίκος Δημολίτσας έχει κάνει πραγματικά θαύματα, γιατί από το 1979 μέχρι και σήμερα ήμουν εγώ γενικός γραμματέας.

Το νέο συμβούλιο παλαιοί και νέοι παράγοντες ενίσχυσαν την ομάδα με δικά μας παιδιά και έφτιαξαν μια ομάδα που πιστεύουμε ότι είναι έτοιμη για τη Γ' Εθνική, με μια-δυο προσθήκες όχι με παίκτες από Αθήνα με υψηλό κόστος, αλλά με παιδιά από εδώ γύρω, δικά μας παιδιά. Θα κοιτάξουμε να πρωταγωνιστήσουμε και στη Γ' Εθνική» και πρόσθεσε ότι: «Η Νικόπολη συμμετείχε σε 6 πρωταθλήματα και τα έξι τα διεκδικούμε. Άντρες, Παίδες, κορασίδες κ.α.».

Για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Νικόπολη δεν έχει βγάλει ένα παίκτη που να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ανέφερε: «Για το ότι δεν είχαμε παίκτες στην Α1 τα τελευταία χρόνια -να πω ότι είναι και παράπονό μου αυτό- δυστυχώς δεν είχαμε ψηλά παιδιά τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Εγώ την υποδομή όμως τη βλέπω διαφορετικά. Εδώ και 20 χρόνια η ομάδα μας πρωταγωνιστεί στη Δυτική Ελλάδα. Στην ΕΣΚΑΒΔΕ υπάρχουν 60 ομάδες στα πρωταθλήματα αντρών. Το μπάσκετ πρωταγωνιστεί παρά την κρίση. Το μπάσκετ είναι στην κορυφή και παραμένει στην κορυφή. Είναι στη φιλοσοφία του Έλληνα, στο DNA του. Στην υποδομή μας υπάρχει φοβερή δουλειά, πρωταγωνιστούμε εδώ και 20 χρόνια».

Για το ΔΑΚ Πρέβεζας είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν έχουμε κάνει ανακαίνιση στο παρκέ όπως η Βόνιτσα, η Λευκάδα και διατηρούμε το παρκέ σε άριστη κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν οφείλεται στο Δήμο, γιατί εδώ και πέντε χρόνια η δημοτική αρχή με συγκεκριμένο υπεύθυνο αθλητισμού, πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Θέλω να το τονίσω αυτό, με τις προσπάθειες της ομάδας συντηρήθηκε το γυμναστήριο.

Αναλαμβάνοντας ο Βαγγέλης Συγκούνας στον αθλητισμό, άλλαξαν τα πράγματα. Είχε πει βέβαια ότι θα έφτιαχνε και πάλι τον αθλητικό οργανισμό, χωρίς τυπικά να υπάρχει για να γίνονται προτάσεις, αλλά δεν το έκανε. Πιστεύω όμως ότι κάποιος θα τον... φρενάρει.

Ο Βαγγέλης έκανε και κάνει προσπάθεια. Έβαλε καθαρίστρια στο γήπεδο και το γήπεδο έλαμψε. Ήταν από τις καλύτερες χρονιές...» και συμπλήρωσε: «Έχουν βγει χρήματα από τον κ. Ιωάννου, τον Αντιπεριφερειάρχη, να πάνε κάποια λεφτά στο ΔΑΚ Πρέβεζας. Περιμένουμε από το Δήμο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ζεστό νερό εξακολουθεί να μην υπάρχει. Ευτυχώς που ζούμε σε μία τέτοια χώρα.

Κάποιοι νομίζουν πως η Νικόπολη είναι μία επικερδής επιχείρηση. Και μας το έχουν πει και ξεδιάντροπα. Έχει σκεφτεί κάποιος από αυτούς πως βγαίνουν τα έξοδα; Νομίζουν ότι υπάρχει μία μηχανή που «κόβει» λεφτά. Αυτά είναι παραμύθια...

Το γυμναστήριο δε μπορεί να το συντηρεί μία ομάδα. Πρέπει να βοηθήσει ο Δήμος».

Ο κ. Μυζίκος ανέλυσε και τις πιθανότητες να οργανωθεί ένα «δυνατό» μπασκετικό τουρνουά στην Πρέβεζα: «Στον τελικό της Λευκάδας ήταν και ο Δήμαρχος Πρέβεζας. Ο κ. Κατραφούρης, ο υπεύθυνος οργανώσεων συναντήθηκε μαζί του και του είπε ότι είναι ανοικτός να μας δώσει οποιαδήποτε εκδήλωση. Μετά μιλήσαμε και με τον κ. Νικάκη τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ, ο οποίος είπε ότι μπορώ να φέρω ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων. Όχι, φιλικό. Για πρόκριση. Μπορούμε να το φέρουμε στην Πρέβεζα. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό πρέπει να το κάνει ο Δήμος. Αν υπάρχει διάθεση, στο μπάσκετ μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε διοργάνωση στην Πρέβεζα».

Επίσης τόνισε: «Εγκρίθησαν για το 3 on 3 του περασμένου καλοκαιριού 400 ευρώ. Αυτά αποφασίσαμε να τα δώσουμε στο 1ο Λύκειο, που χρησιμοποιούμε για τις υποδομές μας. Δε θέλουμε να μας χρηματοδοτεί ο Δήμος. Απλά να αναλάβει τις υποχρεώσεις του».

 

 

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Θοδωρή Μυζίκου: