Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 09:57

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΣ – Ποιος θα είναι αντίπαλος του Θ. Κάρτσακλα – «Τρικλοποδιές» εκ των έσω στον νυν Πρόεδρο

IMG 1400

Οι εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας-Λευκάδας, που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι, φαίνεται πως ήδη έχουν προκαλέσει την… κινητοποίηση των ποδοσφαιρικών παραγόντων της περιοχής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr το ένα ψηφοδέλτιο έχει σχεδόν κλείσει και σε αυτό θα ηγείται ο νυν Πρόεδρος της ΕΠΣ Θωμάς Κάρτσακλας. Θα τον πλαισιώνουν αρκετά νυν μέλη του ΔΣ (Καραμούτσιος, Τζίμας, Δημητρίου), ενώ σημειώνεται και μία «μεταγραφή» που δε τη βλέπουμε συχνά σε ενωσιακές εκλογές. Ο αντίπαλός του στις προηγούμενες εκλογές, Σπύρος Κόκκαλης, θα πάρει μέρος στη διαδικασία αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του πρώην αντιπάλου του!

Ο αντίπαλος του Θ. Κάρτσακλα σε αυτές τις εκλογές, θα είναι ένα «δυνατό επιχειρηματικό χαρτί» της βορειοδυτικής Ελλάδος, που δραστηριοποιείται στο κλάδο του εμπορίου πετρελαίου με «ποδοσφαιρική προϋπηρεσία». Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει το «ΟΚ» για να στηρίξει με τις δυνάμεις του το ψηφοδέλτιο, παρ’ όλα αυτά δεν έχει παρθεί η οριστική απόφαση για το αν θα είναι αυτός επικεφαλής. Δίπλα του θα είναι νυν μέλη του ΔΣ (Καραγιαννίδης, Πότσιος), παλαιοί έμπειροι παράγοντες (Λαμπρακούλης κ.α.), ενώ έχουν γίνει κρούσεις σε επιχειρηματικούς παράγοντες των Νομών Πρέβεζας και Λευκάδας, οι οποίοι είναι θετικοί κατ αρχήν ώστε να συμμετέχουν, αν και δεν έχουν μεγάλη «ποδοσφαιρική εμπειρία». Αναφορικά με τη Λευκάδα έχουν γίνει «κρούσεις» και σε παράγοντες έμπειρους στα αυτοδιοικητικά.

Ο επικεφαλής θα ανακοινωθεί σε επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου, παρουσία και των δημοσιογράφων!

Αναφορικά με τον πρώην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Γιώργο Φραγκούλη, ο οποίος έχει εκφράσει τις διαφωνίες του για τα ζητήματα του συνδέσμου διαιτητών, έχει εκφράσει στο περιβάλλον του την άποψη ότι τα όποια ζητήματα της διαιτησίας είναι εντελώς ξέχωρα με τις εκλογές της ΕΠΣ, στις οποίες και δε θα αναμειχθεί ενεργά.

Ο «παράγοντας νηπιαγωγείου» και τα «ραβασάκια»

Πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε σε ιστοσελίδα αθλητικού περιεχομένου της Πρέβεζας, ρεπορτάζ με τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Θωμά Κάρτσακλα. Το ρεπορτάζ «πλασαρίστηκε» και ως αποκλειστικό. Σε άλλη περίπτωση, θα αποτελούσε φυσικά επιτυχία του συντάκτη του κειμένου για την ακρίβεια των πληροφοριών του. Έλα όμως που η δημοσιογραφική σημειολογία μας οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα. Στο τέλος του ρεπορτάζ υπάρχει η υπογραφή «Μετά τιμής, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θωμάς Κάρτσακλας». Ο τρόπος αυτός παραπέμπει σε έγγραφή επιστολή της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για την οικονομία του χρόνου. Δεν υπάρχει συντάκτης, ερασιτέχνης, επαγγελματίας, ατζαμής, «μανάβης» (δημοσιογραφική «αργκό»), που θα πάρει μία δήλωση και στο τέλος θα βάλει υπογραφή και την ένδειξη «Μετά τιμής». ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ κ. Θωμά Κάρτσακλα, να διερευνήσουμε για ποιο λόγο έγινε η συγκεκριμένη επιλεκτική αντιμετώπιση των επαγγελματιών δημοσιογράφων της περιοχής και μας απάντησε πως θα έχει γίνει κάποιο λάθος, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Η αντιμετώπιση του κου Κάρτσακλα προσωπικά προς τον ηλεκτρονική Τύπο της περιοχής μας και προς τους επαγγελματίες δημοσιογράφους (και φυσικά και απέναντί μας), στη θητεία του στην προεδρική θέση της ΕΠΣ είναι άψογη.

Είναι φανερό όμως πως κάποιοι στην ΕΠΣ στήνουν «επικοινωνιακά αυτογκόλ» εναντίον του Προέδρου, εν όψει μάλιστα και των εκλογών. Τον εκθέτουν τη στιγμή που έχει συνεισφέρει πολλά προς τη θετική κατεύθυνση (γιατροί αγώνα, ιστοσελίδα ΕΠΣ κ.α.). Γιατί εκτίθεται ένας Πρόεδρος όταν ορισμένοι τον «χρεώνουν» και χωρίς κανένα λόγο μάλιστα επιλεκτική αντιμετώπιση των Media.

Ποιος είναι εκείνος ο «παράγοντας νηπιαγωγείου» που χωρίζει σε «εκλεκτούς» και μη «εκλεκτούς» τους δημοσιογράφους της περιοχής, την ώρα που ο κ. Κάρτσακλας μας αντιμετωπίζει με πλήρη σεβασμό; Ποιος επιδιώκει να βάλει απέναντι στον κ. Κάρτσακλα τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της περιοχής, εκθέτοντας τον Πρόεδρο με λογικές non-paper (αν ξέρει βέβαια ο «παράγοντας νηπιαγωγείου» τι είναι αυτό…), την ώρα που ο ίδιος ο κ. Κάρτσακλας δεν έχει δώσει δικαιώματα απέναντι στους δημοσιογράφους, σεβόμενος το δύσκολο έργο τους;

Ξέρει ότι βάζει «τρικλοποδιές» ή δεν το ξέρει; Ξέρει ότι χωρίζοντας τους δημοσιογράφους σε «φίλους» και «εχθρούς» λειτουργεί αντιθεσμικά, μιας και η ΕΠΣ είναι ΟΛΩΝ των σωματείων και ΟΛΩΝ των πολιτών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και οφείλει να έχει ίση αντιμετώπιση;

Θέλοντας να διερευνήσουμε περισσότερο το… «ρεπορτάζ» που εμφανίστηκε σε αθλητική ιστοσελίδα και είχε την υπογραφή «Μετά τιμής…» απευθυνθήκαμε στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ζητώντας να μας δοθεί το σχετικό έγγραφο, στην περίπτωση που έχει σταλθεί όχι επίσημα από την ΕΠΣ, αλλά «μέσα» από την ΕΠΣ.

Και ως… δια μαγείας εμφανίστηκε κείμενο στην ΕΠΣ με τον τίτλο «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Κ. ΘΩΜΑ ΚΑΡΤΣΑΚΛΑ, Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ», το οποίο και μας δόθηκε και καλώς μας δόθηκε και με σφραγίδα ΕΠΣ.

Πιστεύουμε ολόψυχα τον κ. Κάρτσακλα και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, πως δεν «στήθηκε κάτι πίσω από την πλάτη μας». Επικοινωνήσαμε άλλωστε και μαζί του για να λυθεί η παρεξήγηση.

Εκείνος όμως που μοιράζει «ραβασάκια», δεν γνωρίζει πως επικοινωνιακά βοηθά τον Πρόεδρο αν το ψηφοδέλτιο «Κάρτσακλα» παρουσιαστεί σε 10 Μέσα Ενημέρωσης και όχι σε 1; Μιλάμε όχι απλά για «αυτογκόλ», αλλά για «αυτογκόλ» από το ένα τέρμα στο άλλο! Εκείνος που μοιράζει τα «ραβασάκια» δεν ξέρει ότι είναι αντιθεσμικό να «μοιράζονται» μέσα από τα γραφεία της ΕΠΣ;

Και εκλεκτοί «συνάδελφοι» δεν γνωρίζουν ότι είναι αντιδεοντολογικό να «παίζουν πάσες» με παράγοντες;

Φεύγοντας από τα γραφεία της ΕΠΣ, είχαμε και σύντομη συνομιλία με τον κ. Κώστα Τζίμα, γραμματέα της Ένωσης, του εκφράσαμε την απορία μας για όλα αυτά, ενόσω ο ίδιος μας επαναλάμβανε πως θα πρέπει να έχουμε τον αριθμό τηλεφώνου του γιατί θα μας είναι χρήσιμος! Ασχολίαστο…

 

Παναγιώτης Τσόγκας