Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 12:23

Ας μπει επιτέλους ένα STOP σε ρατσιστικά σχόλια στις εξέδρες των γηπέδων της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας...

Στο τοπικό ντέρμπι της Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Αετό Αγιάς και τον Απόλλωνα Πάργας (τελικό σκορ 2-1 υπέρ των Παργινών), σημειώθηκε για ακόμη μια φορά στα γήπεδα της Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, περιστατικό λεκτικής ρατσιστικής βίας προς ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν παίκτες της ομάδας της Πάργας στο atpreveza.gr.

Στον Απόλλωνα αγωνίζονται αρκετοί παίκτες αλβανικής και βραζιλιάνικης καταγωγής, οι οποίοι καταγγέλλουν πως έγιναν στόχος ρατσιστικών σχολίων, από ορισμένους ανεγκέφαλους της εξέδρας.

Φυσικά αυτά τα φαινόμενα δεν αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων ούτε της Αγιάς, ούτε της Πάργας ούτε των υπόλοιπων σωματείων της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, πόσο μάλλον διοικήσεις, ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Ούτε παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα για πρώτη φορά σε γήπεδο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Αυτοί οι 2-3 όμως, που συντηρούν αυτή τη “μάστιγα” του ρατσισμού για το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο και το παρουσιάζουν μάλιστα και ως δήθεν “αστείο” για να πικάρουν τους παίκτες, πρέπει να απομονώνονται...

Πολύ απλά γιατί δεν έχουν θέση στα γήπεδα και τις εξέδρες ενός ερασιτεχνικού πρωταθλήματος...

Παραθέτουμε ένα δημόσιο σχόλιο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του ποδοσφαιριστή της Πάργας Βασίλη Μάρκου, ο οποίος και αγωνίστηκε στην παραπάνω αναμέτρηση:

“Το πρόβλημα είναι ότι ο ρατσισμός βρίσκεται παντού. Ο κόσμος εστιάζει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν βρίσκεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αν ήταν μόνο στο ποδόσφαιρο θα ήμασταν ασφαλείς. Είναι ενδεικτικό το πώς συμπεριφερόμαστε στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, ενώ οι παππούδες μας ήταν κάποτε πρόσφυγες. Γι’ αυτό πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα...«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Ο αθλητισμός είναι καταπληκτικός επειδή ζεις ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Σήμερα αυτό μπορεί και συμβαίνει, όμως πρέπει να το υπερασπιστούμε και να το προστατέψουμε.

(Δύσκολο πράγμα τελικά το να είσαι άνθρωπος...)”.