Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 20:23

Τερμάτισε πρώτος ο ΠΑΣ Πρέβεζα και...περιμένει στον τελικό των playoffs

Στα playoffs θα κριθεί το ποια ομάδα της Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας θα ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια και θα κερδίσει την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορίας, αφού στην 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος τελικά δεν έγινε κάποια έκπληξη και ο ΠΑΣ Πρέβεζα πήρε μεν την 1η θέση, ωστόσο με διαφορά μόνο τριών βαθμών από το 2ο Θρίαμβο Λούρου (ο οποίος πήρε τη νίκη απέναντι στην Καρυά στο 92΄).

IMG 0485

Να θυμίσουμε πως οι αγώνες των Playoffs δεν θα διεξάγονταν εφόσον η μεταξύ τους διαφορά ήταν 4 βαθμούς και άνω, ωστόσο από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε, σύμφωνα και με την προκήρυξη του πρωταθλήματος στην φάση των playoffs ο 2ος Θρίαμβος Λούρου θα αγωνιστεί στην έδρα του με τον 5ο Απόλλωνα Πάργας και ο 3ος Πανλευκάδιος θα αγωνιστεί στην έδρα του με τον 4ο Εθνικό Φιλιππιάδας.

Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδας των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο η εδρα και η νίκη ή η ισοπαλία. Ενώ για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη. Παράταση και πέναλτι στα παραπάνω παιχνίδια δεν υπάρχουν.

Με αυτό τον τρόπο οι προκρινόμενες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Λαμβάνοντας ως έδρα, την έδρα του σωματείου που κατέλαβε στο πρωτάθλημα τη μεγαλύτερη βαθμολογική θέση. Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στη φιλοξενούμενη μόνο με νίκη.

Στη συνέχεια η προκρινόμενη ομάδα θα αγωνιστεί με τον ΠΑΣ Πρέβεζα στην έδρα του, στο Αθανασία Τσουμελέκα. Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2018-19 θα ανακηρυχθεί από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, δηλαδή ο ΠΑΣ Πρέβεζα, με νίκη και ισοπαλία, ενώ η προκρινόμενη ομάδα που θα φτάσει στον τελικό ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο με νίκη.

IMG 0529

Στο αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τη Φορτούνα Βαλανιδοράχης οι παίχτες του Βασίλη Ξανθόπουλου είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον τερματοφύλακα της Φορτούνας να λέει “όχι” σε τετ α τετ του Σταματέλου στο 17'.

Στο 40' όμως μετά από ωραία ενέργεια του Ντέτσικα ο Σταματέλος κατάφερε να σημειώσει το 1-0. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα συνέχισε να πιέζει και στο 45' ο Μπόμπορης σημείωσε με πλασέ το 2-0.

IMG 0544

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και στο 48' ο Τσοβίλης αποσόβησε το 3-0 σε σουτ του Κόκκαλη στην αντεπίθεση, ωστόσο στο 56' ο Γεωργίου μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου και ατομική προσπάθεια σημείωσε το 3-0.

IMG 0569

Η Φορτούνα δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κώτση σε κανένα σημείο του αγώνα και τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τους παίχτες του ΠΑΣ να έχουν το μυαλό στο ματς του Λούρου, όπου ο Θρίαμβος έχανε με 1-2.

IMG 0583

Μετά το τελικό σφύριγμα του Χουλιάρα, παίχτες, τεχνικό τιμ και φίλαθλοι περίμεναν στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες για να μάθουν το τελικό αποτέλεσμα στο Λούρο (το 2ο ημίχρονο εκεί είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση), αφού ο ΠΑΣ με ήττα ή ισοπαλία του Θριάμβου ανακηρρύσσονταν πρωταθλητής, ωστόσο ο Λούρος έκανε την ανατροπή και έτσι θα διεξαχθεί η φάση των playoffs.

Διαιτητής: Χουλιάρας, Βοηθοί: Κέφης-Στρακαντούνας

ΠΑΣ Πρέβεζα(Ξανθόπουλος): Κώτσης, Ελέζι, Γεωργόπουλος (76' Σπανός), Δήμας, Diaw, Σκαμνέλος (72' Τριάντος), Σταματέλος, Κόκκαλης, Γεωργίου, Μπόμπορης (72' Κατσαρός), Ντέτσικας (76' Πανταζής)

Φορτούνα Βαλανιδοράχης(Παπακώστας): Τσοβίλης, Μήτος-Κώτσης Α., Καραγεώργος, Λάπας, Σιώζης (79' Νάκας), Τζίμας, Πάντος (Ιωάννου), Ευθυμίου, Μήτος-Κώτσης Ι., Γεωργίου, Βαββάς

Έκθεση εικόνων