Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 17:59

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής για τα playoffs και playouts της Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ενημερώνει ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των PLAY-OFF Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι οι παρακάτω:

•1η Αγωνιστική, ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/2019 και ώρα 16:30

•2η Αγωνιστική, ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4/2019 και ώρα 16:30

•3η Αγωνιστική, Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4/2019 και ώρα 16:30

Επίσης οι αγώνες PLAY OUT Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσουν την Κυριακή 21/4/2019

 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος στην φάση των playoffs ο 2ος Θρίαμβος Λούρου θα αγωνιστεί στην έδρα του με τον 5ο Απόλλωνα Πάργας και ο 3ος Πανλευκάδιος θα αγωνιστεί στην έδρα του με τον 4ο Εθνικό Φιλιππιάδας.

Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδας των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο η εδρα και η νίκη ή η ισοπαλία. Ενώ για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη. Παράταση και πέναλτι στα παραπάνω παιχνίδια δεν υπάρχουν.

Με αυτό τον τρόπο οι προκρινόμενες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους, λαμβάνοντας ως έδρα, την έδρα του σωματείου που κατέλαβε στο πρωτάθλημα τη μεγαλύτερη βαθμολογική θέση. Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στη φιλοξενούμενη μόνο με νίκη.

Στη συνέχεια η προκρινόμενη ομάδα θα αγωνιστεί με τον ΠΑΣ Πρέβεζα στην έδρα του, στο Αθανασία Τσουμελέκα. Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2018-19 θα ανακηρυχθεί από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, δηλαδή ο ΠΑΣ Πρέβεζα, με νίκη και ισοπαλία, ενώ η προκρινόμενη ομάδα που θα φτάσει στον τελικό ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο με νίκη.

Όσον αφορά τα playouts, θα αγωνιστούν ο 15ος Αμβρακικός Βόνιτσας, η 14η Φορτούνα Βαλανιδοράχης, η13η ΑΕΝ Σαμψούντας και ο 12ος ΑΟ Πλαγιάς σε μίνι Πρωτάθλημα(διπλών αγώνων).

Όπως αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΣ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τελική βαθμολογία της κάθε ομάδας που κατέκτησε στο Πρωτάθλημα (12ος ,13ος, 14ος, 15ος) διαιρώντας δια τέσσερα και εκ του αποτελέσματος που θα προκύψει ξεκινάει η κάθε ομάδα με τους ανάλογους βαθμούς. Η ομάδα που κατέκτησε τη 12η θέση κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, πριμοδοτείται για την βαθμολογία της έναρξης των Play-out με ακόμη ένα(1) βαθμό από αυτούς που θα προκύψουν κατά τη διαίρεση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων μετά την ολοκλήρωση των αγώνων Play-out, υπερισχύει η ομάδα που στην κανονική περίοδο τερμάτισε υψηλότερα.

Η κλήρωση των αγώνων Play-out θα γίνει στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος παρουσία των εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων σωματείων.