Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 10:46

Στις 23 Ιουνίου ο 2oς Παράκτιος Κολυμβητικός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης «Μπούκα»-Μέχρι 18 Ιουνίου οι εγγραφές

Ο Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας (NOΠ) και οι φίλοι κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων συνδιοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 2o Παράκτιο Κολυμβητικό Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης «Μπούκα» στις 23 Ιουνίου 2019 στην παραλία της Πρέβεζας, μπροστά από το μνημείο του Ναύτη. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει διαδρομές 3 και 5 χιλιομέτρων.

Αναλυτικότερα ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων θα έχει ως εκκίνηση το αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα και ως τερματισμό την θαλάσσια περιοχή μπροστά από το μνημείο του Ναύτη. Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα έχει ως εκκίνηση την θαλάσσια περιοχή της Δροσιάς ως τερματισμό την θαλάσσια περιοχή μπροστά από το μνημείο του Ναύτη.

Διεξαγωγή αγώνα- Κανονισμοί

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι άνω των 18 ετών.

Ηλικιακές κατηγορίες -Έπαθλα:

Ο αγώνας περιλαμβάνει τις παρακάτω ηλιακές κατηγορίες:

ANTΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

18-25 18-25
26-35 26-35
36-45 36-45
46-55 46-55
56-65 56-65
65+ 65+

Σε όλους τους κολυμβητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της κάθε ηλιακής κατηγορίας. Mετά το πέρας των βραβεύσεων θα ακολουθήσει γιορτή στον χώρο του μνημείου του Ναύτη.

Κανονισμοί:

Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά - κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.). Πριν την εκκίνηση οι αθλήτές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Υγειονομική κάλυψη:

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.

Ναυαγοσωστική κάλυψη:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα περιπολούν διασωστικά σκάφη με πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Εγγραφές:

Για την συμμετοχή σας στον αγώνα απαιτείται υποχρεωτικά:

1) Να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
2) Nα κατεβάσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση και κατόπιν να την αποστείλετε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(ή μπορείτε να την παραδώσετε στην γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα).

Η περίοδος των εγγραφών διαρκεί  έως και 18/06/2019 (Υπάρχει περίπτωση τροποποίησης της ημερομηνίας λήξεως των εγγραφών)

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής του κάθε αθλητή ανέρχεται στα 10 ευρώ και η πληρωμή γίνεται κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

• Σκουφάκι κολύμβησης
• Αναμνηστικό T-Shirt του αγώνα
• Αναμνηστικό μετάλλιο

Συγκέντρωση:

Η γραμματεία θα σας περιμένει στο μνημείο του Ναύτη 9:00 με 11:00 το πρωί για παραλαβή του πακέτου συμμετοχής. Στις 11:15 οι αθλητές θα μεταβούν με καραβάκια από το μνημείο του Ναύτη στα σημεία εκκίνησης του αγώνα. Ενδέχεται να τροποποιηθεί η ώρα.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να καλείτε στο 6973534371 (Αντώνης Χρήστου) ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ιστορία του κάστρου της Μπούκας είναι άμεσα συνυφασμένη ή και ταυτισμένη με την ιστορία της Πρέβεζας του 15ου, 16ου και 17ου αιώνα. Το κάστρο της Μπούκας (1478-1701) ήταν η πρώτη σημαντική οθωμανική οχύρωση της πόλης της Πρέβεζας. Χτίστηκε το 1478 από τους Οθωμανούς και ήλεγχε τα στενά της εισόδου του Αμβρακικού κόλπου. Ανατινάχθηκε το 1701 από τους Ενετούς πριν την αποχώρησή τους από την Πρέβεζα, βάσει των όρων της συμφωνίας του Κάρλοβιτς με τους Οθωμανούς. Βρισκόταν στη θέση που σήμερα ονομάζεται «Παλιοσάραγα». Στα ερείπια του ο Αλή πασάς της Ηπείρου έχτισε ανάκτορο στις αρχές της δεκαετίας του 1810. Μετά την απελευθέρωση της Πρέβεζας, το 1912, στη θέση του κάστρου δημιουργήθηκε στρατόπεδο μονάδας εφοδιασμού. Σήμερα, αν και ο χώρος που καταλάμβανε το κάστρο δεν είναι οικοδομημένος, δεν υπάρχουν, παρά ελάχιστα, εμφανή ερείπιά του.