Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 12:03

Απαιτούνται βελτιώσεις και σχέδιο αναβάθμισης για τις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πρέβεζας

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν για τις ομάδες του Δήμου Πρέβεζας και τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου είτε είναι παρατημένα είτε χρίζουν σημαντικών βελτιώσεων.

Εντός των ορίων της πόλης της Πρέβεζας, το δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”, με τη σπουδή που δείχνουν και οι υπάλληλοι του Δήμου αναφορικά με τον αγωνιστικό χώρο είναι σε καλή κατάσταση, παρ' όλα αυτά τα σωματεία που κάνουν χρήση του γηπέδου ανέμεναν να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την τοποθέτηση του στεγάστρου και τις βελτιώσεις σε κερκίδες και αποδυτήρια, με τα 500.000 ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”.

Σε κάκιστη κατάσταση, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, είναι το γήπεδο του Αγίου Θωμά, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση στα 5 περιφερειακά ποδοσφαιρικά γήπεδα (Μύτικας, Κανάλι, Λούρος, Ωρωπός, Αρχάγγελος).

Σε αυτά ωστόσο σημαντική είναι η συμβολή των συλλόγων που τα χρησιμοποιούν για να διατηρούνται σε ικανοποιητική κατάσταση (ΑΟ Μύτικας, Ερμής Καναλίου, Θρίαμβος Λούρου, Σινώπη και Σαμψούντα, Αρχάγγελος), με τη μορφή εθελοντικής εργασίας.

Στα γήπεδα δε που έχουν συνθετικό χλοοτάπητα (Λούρος, Ζάλογγο, Ωρωπός), είναι απαραίτητη η προμήθεια ειδικών εργαλείων, ώστε ο τάπητας να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, ενώ στο γήπεδο του Ωρωπού που τοποθετήθηκε πρόσφατα μία μεταλλική κερκίδα, υπάρχουν ενστάσεις για το ύψος της.