Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 19:37

Πήρε την πρόκριση το Καναλάκι μέσα στην Πρέβεζα σε ματς για “γερά νεύρα” που κρίθηκε στα πέναλτι (pics+vid)

Σε μία αναμέτρηση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι Γ' Εθνικής, έστω κι αν διεξαγόταν για το θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ο Αχέρων Καναλακίου επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-4 (0-0 καν. διαρκ., 1-1 παρατ.), του ΠΑΣ Πρέβεζα στο “Αθανασία Τσουμελέκα” και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

IMG 6508

Δυνατές μονομαχίες, κόκκινες κάρτες, ένταση μέσα και έξω από τον αγωνιστικό, σασπένς και εναλλαγές συναισθημάτων, σε έναν αγώνα που όσοι αγωνίστηκαν το 'θελαν πολύ και τελικώς προκρίθηκε η πιο τυχερή ομάδα.

IMG 6571

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν “παγωμένο” για τις δύο ομάδες, οι οποίες προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό μέσα στο γήπεδο και να “κάνουν το παιχνίδι τους”. Στο 20΄ ο Φέτσης σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Από το 25' και μέχρι 80' ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο, είχε σωστούς αυτοματισμούς και κυκλοφορία μπάλας και είχε τις ευκαιρίες του να “πάρει” το ματς. Στο 25' Μπρούνο και Φερεντίνος συνδυάστηκαν, ο Ανδρέας Λαζανάς πλάσαρε με την μπάλα να κατευθύνεται στην εστία και τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Στο 37' ο Γ. Λαζανάς εκτέλεσε φάουλ, ο Καρμακόλιας βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Στο 42΄ έπειτα από ακόμη έναν καλό συνδυασμό των “κιτρινόμαυρων” από την άμυνά τους, ο Μπρούνο πέρασε κάθετη μπαλιά στον Μπατμά, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο πρώτος βοηθός υπέδειξε τον παίκτη του ΠΑΣ σε θέση οφσάιντ, σε μία οριακή φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων (θα ακολουθήσει βίντεο με τα στιγμιότυπα του ματς).

IMG 6529

Ο Αχέρων “απάντησε” στις ευκαιρίες του ΠΑΣ με ένα σουτ του Κυριάκη (μπλόκαρε τη μπάλα ο Κώτσης). Στο 44' ο Ανδρέας Λαζανάς “έκλεισε” τις αξιόλογες φάσεις για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο με ένα σουτ (άουτ).

IMG 6551

Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50' ο Λάκκας έπειτα από πάσα του Φερεντίνου πλάσαρε, με τη μπάλα να περνά λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοντογουλίδη. Επικίνδυνη κατάσταση προκάλεσε και το σουτ του Μπρούνο στο 60' (κόντραρε στα σώματα). Από το 55' η είσοδος του Νικολάου έδωσε καλύτερα “πνευμόνια” στον Αχέροντα και καλύτερη ανάπτυξη παιχνιδιού, παρ' όλα αυτά ο τερματοφύλακας του Καναλακίου ήταν εκείνος που κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 76' και 78' σε ισάριθμα σουτ των Ανδρέα Λαζανά και Μπρούνο αντίστοιχα, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

IMG 6588

Η φάση που έδωσε πλεονέκτημα στον Αχέροντα καταγράφηκε στο 84', όταν ο Γ. Λαζανάς σταμάτησε τραβώντας του τη φανέλα τον Κυριάκη, ο οποίος ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Στο 86' μάλιστα οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων είδαν τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βασιλειάδη και πλασέ του Πότση, αλλά ήδη ο πρώτος βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του και η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

IMG 6596

Στο 88' το Καναλάκι έμεινε κι αυτό με 10 παίκτες, όταν ο Βραχνός δέχθηκε για μαρκάρισμα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μπαΐλη.

IMG 6610

Το τελικό 0-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση. Στο 93' ο Βασιλειάδης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ σε κατάσταση τετ-α-τετ με τον Κώτση. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο σκορ (1-0), όταν έπειτα από σέντρα του Ελέζι, ο Πότσης έστειλε κατά λάθος τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

IMG 6634

Το Καναλάκι διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης τις πιθανότητές του για να στείλει τον αγώνα στη διαδικασία του πέναλτι. Δεν τα κατάφερε στο 113' όταν ο Κώτσης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Νικολάου, αλλά τα κατάφερε στο 118' με κεφαλιά του ίδιου παίκτη (1-1). Ο ποδοσφαιριστής του Καναλακίου, πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στον πάγκο του ΠΑΣ και είδε με τη σειρά του κι αυτός την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μπαΐλη.

IMG 6685

Και η παράταση έληξε με σκορ 1-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Αχέρων επικράτησε με 4-3 (σκορ στην εν λόγω διαδικασία).

IMG 6709

Η σειρά των πέναλτι:

Βασιλειάδης (γκολ)

Ανδρέας Λαζανάς (γκολ)

Ζδράβος (απόκρουση του Κώτση)

Καρμακόλιας (γκολ)

Κόλλινς (γκολ)

Κατσαρός (γκολ)

Κυριάκης (γκολ)

Ελέζι (απέκρουσε ο Κοντογουλίδης)

Φέτσης (γκολ)

IMG 6745

Μπρούνο (απέκρουσε ο Κοντογουλίδης)

Μετά το τέλος του ματς δημιουργήθηκε μία μικρή εστία έντασης έξω από τα αποδυτήρια των δύο ομάδων, η οποία “έσβησε” άμεσα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Διαιτητής: Μπαΐλης

Βοηθοί: Φραγκούλης – Τσόγκας

ΠΑΣ Πρέβεζα (Μιχάλης Βλάχος): Κώτσης, Βασιλόπουλος, Λαζανάς Γ., Καρμακόλιας, Ιασωνίδης, Παπαδόπουλος (93' Σκαμνέλος), Λάκκας (82' Γκίνι), Φερεντίνος (101' Ελέζι), Λαζανάς Ανδρ., Μπρούνο, Μπατμάς (70' Κατσαρός).

Αχέρων Καναλακίου (Χρήστος Ντούρος): Κοντογουλίδης, Ζδράβος, Μελλιγιώτης, Βραχνός, Πάνος, Γούλας (80' Κόλλινς), Κυριάκης, Πότσης, Μπλέτσας (65' Βασιλειάδης), Φέτσης, Μουζακίτης (55' Νικολάου).

 

Δείτε παρακάτω τις εκτελέσεις πέναλτι και θα ακολουθήσουν τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

 

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων