Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 13:40

Η ματσάρα της χρονιάς στη Βραζιλία, το τρομερό αήττητο της Μπενφίκα! (του Νίκου Μποζιονέλου)

H Ρίβερ Πλέιτ απέκλεισε χθες την Μπόκα είναι λοιπόν στον (μονό, για πρώτη φορά από φέτος) τελικό, που θα διεξαχθεί στο Σαντιάγο, αναμένοντας Φλαμένγκο ή Γκρέμιο.

Ο βραζιλιάνικος «εμφύλιος» του Copa Libertadores δεν έχει βέβαια κάποια τοπική αντιπαλότητα, Ρίο εναντίον Πόρτο Αλέγρε είναι άλλωστε. Ωστόσο την ένταση δημιούργησαν (με δηλώσεις εκατέρωθεν) οι δύο προπονητές, εκ των οποίων ο ένας δεν είναι καν Βραζιλιάνος. Είναι ο Ζόρζε Ζέσους, ο Πορτογάλος που έκανε μεγάλη πορεία με την Μπενφίκα, έκλεισε τον κύκλο του και δίχασε τη Λισσαβώνα πηγαίνοντας στη Σπόρτινγκ. Από τον Ιούνιο αποδέχθηκε την πρόκληση ονόματι Φλαμένγκο και, όντως, παρουσιάζει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα η οποία έχει ξεφύγει με 10 βαθμούς από την Παλμέιρας και είναι… αγκαλιά με το πρώτο της –εθνικό- πρωτάθλημα από το 2009. Ο άλλος είναι ο καλύτερος, μέχρι να εμφανιστεί ο Ζέσους στο Brasileirao, προπονητής της χώρας, ο Ρενάτο «Γκαούσο» Πορταλούπι, χάρη στην ευφυΐα του η Γκρέμιο παίζει εδώ και 2-3 χρόνια καταπληκτικό ποδόσφαιρο. 1-1 έληξε το πρώτο, στο Πόρτο Αλέγρε

Στα… δικά ματς, του Champions League, αμφίρροπο είναι το ματς στη «Red Bull Arena» ανάμεσα σε Ζάλτσμπουργκ και Νάπολι. Οι Αυστριακοί όμως «τρέχουν» ένα απίθανό εντός έδρας αήττητο… 72 αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ήτοι από τον Νοέμβρη του ’16!

Ο Φρανσουά Φαν ντερ Ελστ «Εφυγε» από τη ζωή, αθόρυβα, πριν δύο χρόνια, μόλις 62 ετών και μέσω social media η Λίβερπουλ τον αποχαιρέτισε, θυμίζοντας έναν από τους χαμένους τίτλους των «reds». Το ’78 στα διπλά, ως ίσχυε τότε, ματς για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ είχε σκοράρει και στο «Ανφιλντ», στην ήττα της Αντερλεχτ με 2-1, μα και στο 3-1 των Βρυξελλών χαρίζοντας στην ομάδα του Ρεϊμόν Γκέτελς άλλο ένα τρόπαιο. Η εν λόγω ήττα είναι και η μόνη της Λίβερπουλ επί βελγικού εδάφους.

Η δε παραπαίουσα Λιόν, στο ντεμπούτο του Ρούντι Γκαρσιά, έμεινε στο 0-0 με την Ντιζόν και δοκιμάζεται στο «Λουζ» ενάντια στην Μπενφίκα η οποία έχει ήδη 2/2 ήττες. Η Μπενφίκα μετρά 20-10-10 συνολικά με Γάλλους και, επιμέρους, 10-4-0 στη Λισσαβώνα όπου είναι αήττητη!

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου