Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 19:40

Ποδοσφαιρικός αγώνας ζωής για τον Γιώργο από την Πρέβεζα

Για την ενίσχυση της οικογένειας του 23χρονου συμπολίτη μας Γιώργου Μ. στη δύσκολη αναμέτρηση ενάντια στην νευροϊωμάτωση και με τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για τη «μάχη» αυτή, ο ΠΑΣ Πρέβεζα και ο Θρίαμβος Λούρου διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα ζωής, στήριξης και αλληλεγγύης για τον Γιώργο Μ., την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 3μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα».

Η μητέρα του Γιώργου, η Κατερίνα απευθύνει το παρακάτω κάλεσμα:

 

“Ο Γιώργος, ηλικίας 23 ετών σήμερα, από την πολύ τρυφερή βρεφική ηλικία των 40 ημερών προσεβλήθη από μια εξαιρετικά σπανια ασθένεια την νευροϊνωμάτωση!

Από τότε μέχρι και σήμερα πάλεψε και παλεύει και μεσα από διαφορά επώδυνα χειρουργεία κατάφερε και βγήκε μέχρι στιγμής νικητής! Αλλά δυστυχώς δεν σταματάει εδώ όλο αυτό. Εγώ και ο Γιώργος, έχοντας ως μοναδικό εισόδημα μια πολύ μικρή σύνταξη αναπηρίας, σταθήκαμε όρθιοι με τη βοήθεια του Θεού και με καθαρή ψυχή απέναντι σε ότι χρειάστηκε όλα αυτά τα χρόνια με τις πανάκριβες εξετάσεις και τα πολύωρα χειρουργεία!

Υπήρξαν άνθρωποι που εστειλαν οι προσευχές μας δίπλα μας, στο πλευρό μας, και μας στήριξαν ηθικά σε όλο αυτό τον αγώνα μας, αλλά παράλληλα με την ψυχολογική υποστήριξη, δημιουργήθηκε και ένα μεγάλο χρέος που αποκτήσαμε στην πορεία των χρόνων λόγω των επεμβάσεων και που περήφανα το παλέψαμε μόνοι μας, αλλα... χάσαμε!

Εδώ ακριβώς σε αυτό κομβικο σημείο ήρθε νομίζω η σειρά μας ως συμπολίτες να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι για να στρεψουμε την ορμή από το ποτάμι και να το κάνουμε ποτιστικό!

Εδώ ακριβώς είναι που χρειάζεται η βοήθεια και η συμπαράσταση όλων μας, για να μπορέσουμε εγώ και ο Γιώργος να αντιμετωπισουμε τα υπέρογκα χρέη που δημιουργήθηκαν απο την νόσο και τις εξειδικευμένες εξετάσεις του νικητή Γιώργου!

Έτσι είμαστε χαρούμενοι που οι δύο αθλητικοί σύλλογοι πήραν παραμονές της γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού μας μια καθ' όλα ανθρώπινη, δικαιη και συνάμα σπουδαία απόφαση. Για την ενίσχυση της οικογένειας στη δύσκολη αυτή αναμέτρηση με τη νευροϊωμάτωση και τα χρέη , ο ΠΑΣ Πρέβεζα και ο Θρίαμβος Λούρου διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα ζωής, στήριξης και αλληλεγγύης για τον Γιώργο, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 3μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα».

Όλοι μαζί ενωμένοι έχουμε δείξει στο παρελθόν τι θαύματα μπορούμε να κάνουμε!

Η άμεση οικονομική ενίσχυση είναι επιτακτική!

Ας αναδείξουμε για άλλη μια φορά την καλοσύνη, την ανθρωπιά και την ευαισθησία!

Και η πιο μικρή προσφορά είναι πολύτιμη! Ευχόμαστε εκ μέρους όλων μας το Αστέρι της Βηθλεέμ να φωτίζει και να ζεσταίνει όλων σας τις καρδιές και να χαρίζει στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειες σας υγεία, αγάπη και γαλήνη!

 

Τα στοιχεία της οικογένειας είναι στη διάθεση οποιουδήποτε χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες.

 

Οι ΔΩΡΕΕΣ μπορούν να πραγματοποιηθούν με κατάθεση στην Τράπεζα ALPHABANK

Αρ. Λογαριασμού: 420-002101-153230

Αρ. Λογαριασμού IBAN: GR9401404200420002101153230

 

Παρακαλούμε σε οποιαδήποτε κατάθεση στην αιτιολογία να αναγράφεται η λέξη ΔΩΡΕΑ, καθώς και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας για τις ευχαριστίες. Τηλ. Επικοινωνίας 6945995111

 

Νευροϊνωμάτωση- Η νόσος

 

Η νευροϊνωμάτωση NF1 είναι μια πολυσυστηματική διαταραχή με νευρολογικές, μυοσκελετικές, οφθαλμολογικές και δερματικές ανωμαλίες και προδιάθεση για νεοπλασία. Οι καφεγαλακτόχροες ( café-au-lait ) κηλίδες του δέρματος αποτελούν τη χαρακτηριστική δερματική εκδήλωση της νευροϊνωμάτωσης τύπου 1. Περιγράφηκε πρώτη φορά το 1821. Ο Κουασιμόδος της Παναγίας των Παρισίων είναι από τους πιο γνωστούς ασθενείς της νόσου. Τα νευρινώματα κάνουν την εμφάνισή τους συνήθως στην εφηβεία, αν και μπορεί να εμφανιστούν και νωρίτερα. Έχουν την τάση να μεγαλώνουν, να αυξάνονται σε αριθμό με την πάροδο του χρόνου. Τα νευρινώματα μπορεί να προκαλούν πόνο ή φαγούρα, ή να πιέζουν νεύρα και να προκαλούν διαταραχή της αισθητικότητας και της κινητικότητας. Τα νευρινώματα δεν μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ούτε είναι καρκίνος. Λόγω του μεγέθους τους είναι δυνατόν να προκαλούν πιεστικά φαινόμενα, ενώ η ολική εξαίρεσή τους, μερικές φορές, είναι δυσχερής. Δεν υπάρχει αιτιολογική θεραπεία και γι’ αυτό το λόγο η θεραπεία εστιάζεται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Οι πλέον ενοχλητικές εκδηλώσεις της NF1 είναι οι δυσμορφίες. Ευδιάκριτα δερματικά και υποδερματικά νευρινώματα μπορούν να αφαιρεθούν χειρουργικά εάν προκαλούν παραμορφώσεις ή βρίσκονται σε θέσεις που προκαλούν δυσλειτουργία. Τα πλεγματοειδή νευρινώματα που προκαλούν παραμορφώσεις ή βρίσκονται σε σημεία τριβής μπορεί επίσης να αφαιρεθούν χειρουργικά. Όμως, η χειρουργική παρέμβαση για αυτές τις νεοπλασίες μπορεί να είναι προβληματική γιατί συχνά εντοπίζονται σε στενή επαφή με νεύρα και έχουν την τάση να αναπτύσσονται εκ νέου στη θέση της αφαίρεσης. Η ΝΕΥΡΟΪΝΩΜΑΤΩΣΗ Η ΝΟΣΟΣ (Von Reklinghausen I & II & III) ΣΒΑΡΝΩΜΑΤΤΩΣΗ: είναι μια αυτοσωματική επικρατής διαταραχή που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Τα συμπτώματα της νόσου εντοπίζονται συχνότερα στο δέρμα, τους οφθαλμούς, τα οστά και το νευρικό σύστημα. Η NF1 προκαλείται από μεταλλάξεις του γονιδίου της νευροϊνωμίνης (neurofibromin, NF1). Η νόσος έχει συχνότητα 1 ανά 3.500 άτομα και η συχνότητα αυτή την καθιστά μια από τις πιο συχνές αυτοσωματικές επικρατείς γενετικές διαταραχές. Οι μισοί περίπου από τους ασθενείς έχουν νέες μεταλλάξεις. Ο ρυθμός μετάλλαξης του γονιδίου NF1 είναι ένας από τους ταχύτερους που έχουν προσδιοριστεί για οποιοδήποτε γονίδιο του ανθρώπου και ανέρχεται σε περίπου 1 μετάλλαξη ανά 10.000 ζώντα νεογνά/ περίπου 80% των νέων μεταλλάξεων προέρχονται από τον πατέρα, δεν υπάρχει όμως απόδειξη ότι ο ρυθμός μεταλλαξιγένεσης αυξάνεται όσο αυξάνει και η πατρική ηλικία”.