Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 10:31

Αποχή των διαιτητών στα πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ λόγω της επίθεσης στην Κέρκυρα

“Λόγω αποχής των διαιτητών των Συνδέσμων Σ.Ε.ΔΚ ΑΡΤΑΣ και Σ.Ε.Δ.Κ.ΒΔ.Ε από τους αγώνες το προσεχές Σ/Κ  25 και 26 Ιανουαρίου 2020, αναβάλλονται οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Κατηγορίας Ανδρών οι οποίοι θα οριστούν ξανά στο διάστημα 29/2/2020 και 1/3/2020.

Θα διεξαχθούν ΜΟΝΟ αγώνες των ηλικιακών Πρωταθλημάτων για να μη παρουσιαστεί ασυνέπεια στα χρονικά περιθώρια που πρέπει να δοθούν οι Πρωταθλήτριες ομάδες στην Ε.Ο.Κ για να συμμετάσχουν σε Ημιτελικές Φάσεις Ε.Ο.Κ.”. Με την παραπάνω ανακοίνωση η ΕΣΚΑΒΔΕ πήρα τα πρώτα μέτρα, έπειτα από τις εικόνες ντροπής στο ΕΑΚ Κέρκυρας στην αναμέτρηση Ιόνιος-Καναλάκι και την επίθεση στο διαιτητή Λειβαδίτη.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το όργανο των διαιτητών της Βορειοδυτικής Ελλάδας (ΣΕΔΚΒΔΕ):

“Κύριε Πρόεδρε, σχετικά με το υπ' αριθμ. 2242/21-01-2020 έγγραφο σας, σας απαντάμε ότι ως δείγμα καλής θέλησης, και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στις Προημιτελικές Φάσεις των Ηλικιακών Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ μιας και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ομόφωνα το ΔΣ του ΣΕΔΚΒΔΕ συμφωνεί και τροποποιεί την παράγραφο 2 του υπ' αριθμ. 860/20-01-2020 έγγραφο που σας αποστείλαμε ως εξής: “2. Αποφασίζουμε την αποχή όλων των μελών μας, σε όλα τα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ, πλην των ηλικιακών Πρωταθλημάτων (σεβόμενοι των στενά χρονικών περιθωρίων) για την αγωνιστική 25-26/01/2020.” Με αθλητικούς χαιρετισμούς”.

Ανακοίνωση με τη σειρά τους εξέδωσαν και οι διαιτητές της Άρτας:

“ΘΕΜΑ: Εξαίρεση σωματείου.

 

Κύριε πρόεδρε

Ύστερα από τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 19/1/2020 στο ΔΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε μέλη του συνδέσμου μας, μετά το τέλος της αναμέτρησης του αγώνα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μεταξύ των ομάδων ΙΟΝΙΟΣ – Α.Ε ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ, και ύστερα από τον άνανδρο προπηλακισμό των συναδέλφων μας κ. Ντάγκα Αλέξανδρο και Λειβαδίτη Στυλιανό και τον άγριο ξυλοδαρμό του κ. Λειβαδίτη Στυλιανού κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου στης 20/1/2020 και με αρ. πρωτ:1- 20/01/2020, αποφασίζουμε ομόφωνα τα εξής:

  1. την εξαίρεση μας από τους αγώνες του ανδρικού τμήματος του σωματείου ΙΟΝΙΟΣ τόσο στους εντός όσο και στους εκτός έδρας αγώνες τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

  2. την αποχή όλων των μελών μας, σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ για την επόμενη αγωνιστική 25-26 Ιανουάριου 2020, πλην των ηλικιακών πρωταθλημάτων μείζονος σημασίας (ΜΙΝΙ, ΠΑΙΔΩΝ, ΕΦΗΒΙΚΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ) .

  3. Θα διαβιβάσουμε στην Ο.Δ.Κ.Ε. το δυσάρεστο και καταδικαστέο αυτό γεγονός με την παράκληση να διαβιβαστεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα.

  4. Να διαβιβάσουμε την παρούσα απόφαση στον ΣΕΔΚΒΔΕ ζητώντας την συναδελφική αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράστασή τους”.