Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 10:42

“Ευτράπελα” με το υποτιθέμενο δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο Πρέβεζας

Μία απόφαση που προκαλεί... μειδίαμα στους απανταχού Πρεβεζάνους δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχει να κάνει με τις εγγραφές έργων που γίνονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020.

Εγγράφεται με τον κωδικό του στο πρόγραμμα, έπειτα και από πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου το έργο “Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου Δήμου Πρέβεζας”. Ο προϋπολογισμός του, όπως θα δείτε και παρακάτω είναι αρκετά “κουτσουρεμένος”, σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Προϋπολογίζεται στο 1.014.774 ευρώ, οι πιστώσεις για το 2020 εμφανίζονται μηδενικές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εμφανίζεται ένα ποσό της τάξεως των 714.684 ευρώ να έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε προηγούμενες πληρωμές, την ώρα που δεν υπάρχει στο χώρο ούτε... τουβλάκι, παρά μόνο η πινακίδα του έργου από το πρόγραμμα “Ελλάδα 2004”, να θυμίζει τις “φρούδες ελπίδες” για ένα πανέμορφο αθλητικό complex στην Πρέβεζα.

ftrapela

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες πληρωμές για το έργο, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου στις αρχές της δεκαετίας, στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη μελέτη και την κατασκευή του έργου, αλλά σε καμία περίπτωση κοντά στο ποσό που εμφανίζει το Υπουργείο (αφορούν τη μελέτη, την απομάκρυνση των υλικών, κάποια σκαψίματα και παραμονή του εργολάβου στο οικόπεδο κ.α.).

Παράλληλα, η εταιρεία είχε κινήσει και ένδικα μέσα κατά του Δήμου Πρέβεζας από το 2013 διεκδικώντας κάποια χρήματα για εργασίες στο χώρο, όπου υποτίθεται ότι θα κατασκευαζόταν το κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Πρέβεζας.

Η εταιρεία από την πλευρά της στην ιστοσελίδα της έχει ακόμη αναρτημένο το έργο στα “υπό υλοποίηση”, κάτι που ίσως δε συμβεί ποτέ.

9497d02cbc8c91db5d969b7e22f5f19c XL

Το έργο περιελάμβανε τη μελέτη και κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου Πρέβεζας με κολυμβητική δεξαμενή 25,00 Χ 50,00 μ., κερκίδες 1.000 θεατών και βοηθητικούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση που έγινε για το ΠΔΕ 2020 φανερώνει πως πρόκειται για ένα έργο που πιθανότατα θα μείνει... στα χαρτιά. Μέχρι να βρεθεί η δημοτική αρχή που θα υλοποιήσει ένα τέτοιο πραγματικό έργο πνοής για τον αθλητισμό της περιοχής ή έστω θα το δρομολογήσει. Και η οποία φυσικά θα πάρει και τα εύσημα από όλη την τοπική κοινωνία.