Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 12:50

Σκοπευτήριο στην Αγιά Πάργας και προώθηση του διεθνούς αθλητικού τουρισμού

Ένα πολύ ενδιαφέρον project αθλητικού τουρισμού ετοιμάζει ο Δήμος Πάργας σε συνεργασία με τον Όμιλο Πρακτικής Σκοποβολής Ιωαννίνων BUDO. Δυνάμει της υπ΄αριθμ. 68/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Πάργας θα παραχωρηθεί ακίνητο έκτασης 4.361,00 τ.μ στη θέση «Παλιά Σκουπίδια» της τ.κ. Αγιάς Δήμου Πάργας, για τη δημιουργία πιστοποιημένου σκοπευτηρίου διεθνών προδιαγραφών. Η διάρκεια της εκμίσθωσης του ακινήτου θα είναι 20 χρόνια.

Ο Όμιλος Πρακτικής Σκοποβολής Ιωαννίνων BUDO ιδρύθηκε το 1988. Προσφέρει εκμάθηση, προπονήσεις και αγώνες Σταθερού Στόχου και Σκοποβολής IPSC με πιστόλι, καραμπίνα και τουφέκι. Έχει πολυετή εμπειρία σε διοργανώσεις αγώνων και τουρνουά 3 όπλων στο Σκοπευτήριο Περάματος με θέα την λίμνη των Ιωαννίνων.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον κ. Κώστα Σουμαλεύρη, ο οποίος ανέφερε εκπροσωπώντας το Σύλλογο: “Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία στο Δήμο Πάργας με κάποιους σκοπευτές που υπάρχουν στον Ο.Π.Σ.Ι. BUDO, να φτιάξουν ένα σκοπευτήριο στη δημοτική ενότητα Πάργας. Βρέθηκε αυτός ο χώρος στην Αγιά. Ήρθαμε σε συνεννόηση με το Δήμαρχο και κατάλαβαν ότι υπάρχει ένα κομμάτι που λέγεται αθλητικός τουρισμός. Πολύ βασικό ειδικά σε εμάς στην Ήπειρο και όχι μόνο. Διαθέτουμε ιδανικές καιρικές συνθήκες και μπορούμε να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.

89167307 10157942212699242 8215421389478297600 o

Ο Σύλλογος είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και οι διοργανώσεις που κάνουμε εμείς στα Ιωάννινα προσελκύουν άτομα με υψηλό βιοτικό επίπεδο που φτάνουν μέχρι και με... ιδιωτικά αεροπλάνα στην περιοχή μας. Η σκοποβολή προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου. Είναι άνθρωποι που έρχονται να κάνουν διακοπές στη χώρα και παράλληλα να αθληθούν. Είναι κατενθουσιασμένος ο σκοπευτικός κόσμος ότι στην Πάργα, την πανέμορφη Πάργα, θα γίνει σκοπευτήριο.

Ένα σκοπευτήριο μπορεί να δουλέψει και εκτός τουριστικής εποχής. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε αγώνες τον Αύγουστο. Μπορούμε και άλλους μήνες. Είναι επίσης μία διέξοδος για τους ντόπιους το χειμώνα να έχουν μία επιπλέον αθλητική διέξοδο. Ήδη έχουμε αθλητές από την Πάργα και την Αγιά. Και νεαρούς σε ηλικία.

Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και θα υπογράψουμε και τη σύμβαση παραχώρησης. Ήρθε ήδη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ήρθε ήδη ο υπεύθυνος του πήλινου στόχου, για την καταλληλότητα του χώρου. Το σκοπευτήριο θα καλλιεργήσει τα αθλήματα “τουφέκι” και “πιστόλι”.

Ενδεχομένως να γίνει και τοξοβολία. Θα καλλιεργήσει ο Σύλλογος τα σκοπευτικά αθλήματα που πιστοποιεί η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας. Θα υπάρχει η σχετική αδειοδότηση και φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Να φέρουμε κόσμο από το εξωτερικό.

Έχουμε φέρει παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην Ελλάδα στο παρελθόν”.