Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 02:36

Ηχηρό «χαστούκι» για τον ΠΑΣ Πρέβεζα η «τεσσάρα» από τον Αμβρακικό Βόνιτσας

«Αντίο» στο θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας είπε ο ΠΑΣ Πρέβεζα 2012, γνωρίζοντας «βαριά» ήττα στη Βόνιτσα, από τον τοπικό Αμβρακικό με σκορ 4-0, για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι –σε ένα γήπεδο που θύμιζε… χωράφι-  «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, καθώς μέχρι το 39’ το τελικό σκορ είχε διαμορφωθεί (Κούτσικος Δ.Κ. 10’ (πεν.), 31’, 35’, Παληογιάννης 39’). Το σκορ προκαλεί σε πολλούς έκπληξη, καθώς ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ωστόσο αν λάβει κάποιος υπ ‘όψη πως πάνω από 7 ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν είτε επειδή ήταν τραυματίες (Δημουλιάς, Καρακώστας, Σιδέρης κ.α.) είτε για εξωαγωνιστικούς λόγους (Χαϊδάκης, Παναγόπουλος) και ορισμένες ειδικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει πως το αποτέλεσμα θεωρείται μέχρι και… φυσιολογικό (δυστυχώς για την ιστορία της ομάδας και τη "βαριά" φανέλα της).

Πέρα από τις απουσίες οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν από το ημίχρονο τον Μπόμπορη (τράβηγμα), ενώ ο νεαρός Αχιλλέας Παπουτσής «έσφιξε τα δόντια» από το 17’, καθώς τραυματίστηκε, αλλά συνέχισε μέχρι το τέλος, πολύ απλά γιατί δεν υπήρχαν ποδοσφαιριστές στον πάγκο! Χαρακτηριστικό είναι πως... επιστρατεύτηκε μέχρι και ο δεύτερος τερματοφύλακας Αλέξης Λιάσκος για να αγωνιστεί ως χαφ (!).

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν και με 10 παίκτες από το 72’, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κίστη (μαρκάρισμα σκληρό σε αντίπαλο).

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: Παχής, Πογιατζής, Βαρβάτος, Ιωάννου, Φέσσας (78’ Τζελάι), Γκεοργκίεφ (74’ Κούτσικος Α.), Κούτσικος Δ.Γ., Μεσσήνης, Γεωργαλής, Κούτσικος Δ.Κ. (69’ Ντελίμπασης), Παληογιάννης.

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Λάσκαρης, Σκαμνέλος Δ., Παπουτσής, Κοψαρής, Μάρκος, Κίστης, Ντέτσικας (78’ Γεωργουσόπουλος), Μπόμπορης (46’ Λιάσκος), Σκαμνέλος Χ., Μέλλος (18’ Βάλβης), Ντούσκος.

 

Γιώργος Νίτσας: «Βασικός μας στόχος το πρωτάθλημα»


Ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα 2012, Γιώργος Νίτσας, μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε στο atpreveza.gr:  «Η νίκη της Βόνιτσας είναι απόλυτα δίκαιη. Τα παιδιά προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο σε ένα άθλιο γήπεδο, σε έναν αγωνιστικό χώρο, που έμοιαζε με βούρκο και ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό, πέρα από τον ελαφρύ του Μπόμπορη. Μας στοίχισαν οι απουσίες που είχαμε λόγω τραυματισμών και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς η Βόνιτσα μας αιφνιδίασε.

Για εμάς έκλεισε ένας κύκλος αγώνων στο Κύπελλο και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα, που είναι και ο βασικός μας στόχος».

Φωτό:  Amvrakikosnews.com