Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 21:28

Γιώργος Νίτσας: «Τσάμπα μάγκες δε χωράει η Πρέβεζα» - Οι πρωταγωνιστές του Ερμής Καναλίου-ΠΑΣ Πρέβεζα μιλούν στο atpreveza.gr

Μετά το τέλος της αναμέτρησης Ερμής Καναλίου-ΠΑΣ Πρέβεζα για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, οι Γιώργος Νίτσας, Παναγιώτης Πανούσης, Φώτης Σιδέρης και Στέφανος Κώστας, μίλησαν στην camera του atpreveza.gr.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ Πρέβεζα, αναφορικά με την κριτική που δέχεται, πως αποτελεί «βαρίδιο» για το σωματείο (μέχρι και συνθήματα-γκράφιτι υπήρξαν στην πόλη εναντίον του).

IMG 6949

Ο προπονητής του ΠΑΣ, ανέφερε: «Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη. Πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς, ενώ βάζουμε και στόχους για καλή ανάπτυξη, πώς θα ‘’δέσουν’’ κάποια παιδιά, που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και παραστάσεις. Ο πρωταθλητισμός τα έχει αυτά. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θέλουν να επιτευχθεί ο στόχος της πρωτιάς και θα τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά για τα εναντίον του σχόλια, τόνισε:  «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το καλοκαίρι και μας ζητήθηκε η συμμετοχή σε αυτόν τον στόχο. Είναι πολλοί στην Πρέβεζα, αλλά και σε άλλα επαρχιακά σωματεία, εκείνοι που έρχονται δίπλα σου και σου λένε «είμαστε μαζί σου, προχώρα», αλλά μας μένει μια πίκρα ότι τελικά δεν στάθηκαν δίπλα μας, εκείνοι που μας το είχαν υποσχεθεί. Εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα. Το κάλεσμά μας είναι πάντα επίκαιρο. Όποιος θέλει να βοηθήσει ας έρθει κοντά στην ομάδα. Κάποιοι θεωρούν πως η βοήθεια στην ομάδα, είναι με τη συμμετοχή τη δική τους. Ακόμη και τότε για εμάς προέχει η ομάδα και κάνουμε ένα βήμα πίσω. Όσον αφορά κάποια φημολογία, ως προς το πρόσωπό μου, αν θα πρέπει να είμαι εγώ προπονητής, υπήρξε. Εγώ ανέλαβα υπηρεσιακός προπονητής και υπήρξε συζήτηση για το πώς θα βρούμε άλλον προπονητή. Aυτόν τον στόχο που βάλαμε, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον πιάσουμε. Και δεν είναι άλλος ο λόγος από τα οικονομικά. Παλεύουμε με τις όποιες δυνατότητες έχουμε ως άτομα, βάζουμε το χέρι στην τσέπη, αλλά πέρα από αυτό έχουμε δώσει σε αυτή την ομάδα πάρα πολλά πράγματα.

Έχουμε δώσει την ψυχή μας, το χρόνο μας, όλο μας το είναι για να μπορέσει να σταθεί. Μην ξεχνάμε όμως ένα πράγμα. Ότι αυτή η ομάδα δεν υπήρχε. Αυτοί που σήμερα κριτικάρουν είναι οι ίδιοι, που άφησαν την ομάδα να διαλυθεί.

Αυτοί που και τότε έλεγαν στα καφενεία πως στηρίζουν, αλλά όταν ήταν να βάλουν.. πλάτη, άφησαν την ομάδα στο έλεος του Θεού. Εμείς είμαστε εδώ. Και καλούμε όποιον θέλει να έρθει και να συνυπάρξουμε μαζί. Υπάρχουν ρόλοι για όλους. Σε κουβέντα που είχαμε και με τον Πρόεδρο, ακόμη κι αυτός κάνει ένα βήμα πίσω. Τσάμπα μάγκες δε χωράει αυτή η πόλη. Όποιος θέλει, να δούμε πώς μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα. Γιατί η ομάδα είναι πάνω από όλα».

Παναγιώτης Πανούσης: «Θα προσπαθήσουμε για την παραμονή στην κατηγορία»

IMG 6945

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Πρέβεζα και νυν του Ερμή Καναλίου δήλωσε για τους στόχους της ομάδας του, ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα και για τους «κιτρινόμαυρου»: «Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Ερμή δεν ξεκίνησε καλά, είχε κάποια προβλήματα αγωνιστικά. Εδώ και 1,5 μήνα που έχω έρθει στην ομάδα, αποφασίσαμε να ανασυγκροτηθούμε και να κάνουμε μία προσπάθεια να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Έχουμε τρία-τέσσερα παιδιά από τους… παλιούς, έχουμε και αρκετά νέα παιδιά. Η προσπάθειά μας είναι δύσκολη, γιατί πιστεύω ότι θα είναι αρκετές οι ομάδες που θα πέσουν κατηγορία. Εμείς πάντως θα προσπαθήσουμε, όμως κάναμε και σήμερα, αν και το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή,  με καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Η ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και αν δεν υπήρχαν κάποια προβλήματα, όπως για παράδειγμα το γηπεδικό, σίγουρα η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα του Καλαμιτσίου, που είναι πολύ οργανωμένη. Υπάρχουν παίκτες στον ΠΑΣ Πρέβεζα, που κάνουν τη διαφορά».

Φώτης Σιδέρης: «Έχουμε πολύ καλό υλικό»

IMG 6948

Ο σκόρερ του τρίτου γκολ του ΠΑΣ, Φώτης Σιδέρης δήλωσε: «Κατ’ αρχάς από το ξεκίνημα ο στόχος ο δικός μας είναι η άνοδος. Δεν έχουμε κάποιο άλλο στόχο. Ακόμη και στο Κύπελλο που χάσαμε, έτσι όπως χάσαμε, δε μας ενδιέφερε και τόσο. Θέλαμε βέβαια να κερδίσουμε, αλλά στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είμαστε άξια ομάδα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, έχουμε πολύ καλό υλικό και παιδιά από πίσω, που μπορούν να βοηθήσουν.

Είμαι λίγο επηρεασμένος από τον τραυματισμό μου. Το φοβάμαι λίγο το πόδι, αλλά πιστεύω ότι μετά το ρεπό, στον αγώνα με το Λούρο θα είμαι έτοιμος 100%».

Στέφανος Κώστας: «Θα παλέψουμε τα παιχνίδια ένα προς ένα»

IMG 6951

Ο αρχηγός του Ερμή, Στέφανος Κώστας, ανέφερε: «Πρώτος μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θα παλέψουμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Η ομάδα της Πρέβεζας είναι στην πρώτη θέση, δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Μακάρι να ανέβει κατηγορία, μετά και την ισοπαλία του Καλαμιτσίου.

Εμείς έχουμε πολλές απουσίες. Ήδη στο πρώτο ημίχρονο ‘’χάσαμε’’ δύο παίκτες λόγω τραυματισμού. Στην Πάργα πάλι χάσαμε πάλι έναν νεαρό μας παίκτη, που έπαθε χιαστό. Είναι ο δεύτερος φέτος. Έχουμε μείνει 10-11 παίκτες και αυτοί οι παίκτες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία.

Σε άσχημους αγωνιστικούς χώρους τα παιχνίδια κρίνονται στη δύναμη. Στη δύναμη και στην τύχη. Δεν μπορείς να παίξεις μπάλα στα μισά γήπεδα που έχουμε. Αν εξαιρέσεις τα γήπεδα με πλαστικό».