Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 02:03

Γιώργος Φραγκούλης: «Η πόλη της Πρέβεζας χρειάζεται ακόμη ένα γήπεδο, με πλαστικό»

Τη δική του απάντηση-ενημέρωση στην επιστολή του πρώην δημοτικού συμβούλου Πρέβεζας και πρώην Υπεύθυνου Αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας κ. Απόστολου Χατζόπουλου (διαβάστε ΕΔΩ), στο atpreveza.gr, αναφορικά με την εικόνα του χλοοτάπητα στο «Αθανασία Τσουμελέκα», έδωσε ο Εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας σε θέματα αθλητισμού, Γιώργος Φραγκούλης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας.

Ο κ. Φραγκούλης τόνισε: «Το Δημοτικό Στάδιο ‘’Αθ. Τσουμελέκα’’ διανύει το 10ο έτος (2003) ζωής του, όταν το μέγιστο όριο είναι τα 8 χρόνια. Άρα σε αυτό το σημείο ή θα γίνει αντικατάσταση του χλοοτάπητα, κάτι που είναι πανάκριβο ή θα πρέπει να κάνουμε μία συντήρηση.

Φέτος  ήταν η χειρότερη χρονιά , λόγω βροχοπτώσεων στην περιοχή -βλέπετε τι γίνεται και με γειτονικά  γήπεδα των Ιωαννίνων, Άρτας, Λευκάδα. Θέλω να πιστεύω πως επειδή η πόλη της Πρέβεζας δεν έχει ομάδα στη Δ’ Εθνική-δυστυχώς- τα δύο τελευταία χρόνια, η χρήση που γίνεται (4 φορές το μήνα) από τις ομάδες ΠΑΣ Πρέβεζα και Α.Ε.Πρέβεζας, είναι η λιγότερη που έχει γίνει ποτέ.

Άρα δεν αποτελεί το πρόβλημα η χρήση που γίνεται από τις δύο ομάδες. Μιλάμε για ιστορικές άλλωστε ομάδες. Μπορεί ο ΠΑΣ να αποτελεί την κορυφαία ομάδα της πόλης και του Νομού αλλά πρέπει  να γνωρίζετε ότι  προέκυψε από συνένωση  της Α.Ε  Πρέβεζας και της Νικόπολης. Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα από την πλευρά μας για να χρησιμοποιήσει το Στάδιο η Ένωση. Το δικαιούταν. Αν υπήρχε ομάδα Δ’ Εθνικής, τότε θα ήταν αλλιώς.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι ότι η πόλη της Πρέβεζας, χρειάζεται ακόμη ένα γήπεδο, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα τρία σωματεία. Πιστεύω  ότι θα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον  ένα γήπεδο πλαστικό, αυτό του Aγίου Θωμά , το πολύ με 250 χιλιάδες ευρώ, όταν δινόταν τα εκατομμύρια από ΘΗΣΕΑ και ΣΑΤΑ, εκτός και αν ήταν περισσότερο απαραίτητα τα 4 γειτονικά γήπεδα,  (το 5ο στην Δροσιά δεν έγινε ποτέ.)

‘Ετσι δε θα υπήρχε πρόβλημα για τα σωματεία και δε θα εξαναγκάζονταν να ‘’μεταναστεύουν’’ και να εξυπηρετούνται από άλλα γήπεδα, μέσα στον ίδιο Δήμο φυσικά, όπως είναι το γήπεδο του Ωρωπού και του Λούρου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Μπαϊλη που κατάφερε σε ένα μικρό Δήμο (Λούρου)  να διαθέτει δύο γήπεδα στολίδια , Λούρου και Ωρωπού, και που εξυπηρετεί τώρα  και τις ομάδες της πόλης μας (ΠΑΣ, Α.Ε.Π , Άρης), που μετακινούνται φυσικά εκεί.

Παρά τις οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν και είναι πολύ άσχημες, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για κατασκευή γηπέδου με χλοοτάπητα. Αποτελεί προτεραιότητα για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μας.

Αποτελεί αναγκαιότητα λοιπόν για το γήπεδο να κλείσει για ένα χρονικό διάστημα και με την  μεγάλη προσπάθεια συντήρησης από τον κ. Κατσανάκη , το Δημοτικό Στάδιο  να δοθεί στις ομάδες  τον Απρίλιο, την Άνοιξη, σε καλή κατάσταση –θέλω να πιστεύω.

Δυστυχώς η ζωή του γηπέδου έχει τελειώσει. Διανύουμε το δέκατο έτος και βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται».

Σε ερώτησή μας για το κόστος των έργων αυτών, ο κ. Φραγκούλης ανέφερε:  «Για να ξαναφτιαχτεί ο χλοοτάπητας χρειάζονται περίπου στα 80 με 100 χιλιάρικα. Με 200-250 χιλιάρικα, σύμφωνα με την εμπειρία που έχουμε από τα γήπεδα του Λούρου και του Ωρωπού, το γήπεδο του Αγίου Θωμά θα μπορούσε να γίνει ένα τέλειο γήπεδο. Διαθέτει αποδυτήρια, κερκίδα, περίφραξη, γιατί χρειάζεται ένα δεύτερο γήπεδο στην πόλη της Πρέβεζας, ώστε να μην επιβαρύνεται το Δημοτικό Στάδιο και να μην μετακινούνται οι ομάδες».