Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 16:27

Το μήνυμα του Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας μέσα από το atpreveza.gr: “Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το ερασιτεχνικό μπάσκετ πρέπει να στηριχθεί με όλους τους τρόπους”

Το Δ.Σ. του Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας εύχεται από καρδιάς σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2021.

Το 2020 “κλείνει” με πικρές αθλητικές αναμνήσεις για το ερασιτεχνικό μπάσκετ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η Νικόπολη έχει τη χαρά, το προνόμιο και την ευθύνη εκτός από το αντρικό της τμήμα, να διαθέτει τμήματα υποδομής στα οποία συμμετέχουν πάνω από 250 αγόρια και κορίτσια, που αθλούνται και μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ.
Με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας τα παιδιά αυτά, αλλά και οι αθλητές της αντρικής ομάδας της Νικόπολης, μένουν εδώ και εβδομάδες εκτός ομαδικού αθλητισμού, μακριά από τα κλειστά γυμναστήρια που χρησιμοποιεί ο σύλλογός μας.
Η μεγαλύτερη “πληγή” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι ακριβώς αυτό το γεγονός.
Με ιδιαίτερη λύπη ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το ερασιτεχνικό μπάσκετ είδαν τον επαγγελματικό αθλητισμό να πριμοδοτείται από την Πολιτεία μέσα στην πανδημία. Η Πολιτεία ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνά ότι η “ραχοκοκαλιά” του αθλητισμού, ώστε να φτάσει ένα παιδί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και να στελεχώσει τις εθνικές ομάδες, είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.
Δυστυχώς η πανδημία απέδειξε ότι οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε ως Δ.Σ., όταν η Πολιτεία διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες στους αγωνιστικούς χώρους, που επιτρέπουν την ασφαλή άθληση, η επιστροφή στα παρκέ να γίνει σύντομα.

Καλή Πρωτοχρονιά!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου