Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 11:24

Σε "στολίδι" θα μετατραπεί το Δημοτικό Στάδιο "Αθανασία Τσουμελέκα"

Ένα πάγιο αίτημα των φιλάθλων του ποδοσφαίρου στην Πρέβεζα αλλά και όλων των φίλων του αθλητισμού φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Ο λόγος για το δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” και την αναβάθμισή του τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και πέριξ.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ του Δήμου Πρέβεζας» συνολικού προϋπολογισμού 599.857,77 € και μπορεί να υπήρξαν παράπονα και ερωτήματα γιατί δεν έχει ξεκινήσει το έργο, ωστόσο η δημοτική αρχή κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα -όπως συνηθίζει άλλωστε- και εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση.

Το νέο έργο θα προβλέπει την κατασκευή κερκίδας περιμετρικά του γηπέδου, σκεπαστή τόσο στην κεντρική κερκίδα όσο και αυτή των φιλοξενούμενων (κεντρική φωτό), αλλαγή του χλοοτάπητα, δημιουργία έξτρα διαδρομής στο στίβο για να μπορέσει να φιλοξενήσει και μεγάλες διοργανώσεις, αντικατάσταση της στέγης του γυμναστηρίου "Σαγανάς" που είναι από αμίαντο, δημιουργία αποδυτηρίων, τοποθέτηση προβολέων προκειμένου να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας και επιτέλους κατασκευή και λειτουργία σύγχρονης καντίνας εντός του γηπέδου.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα εξαρτηθεί από το αν θα προχωρήσει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ή σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), ενώ ελέγχονται οι φήμες που κάνουν λόγο για εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στην κατασκευή γηπέδων σε πολλές επαρχιακές πόλεις, στις οποίες οι Πρόεδροι των τοπικών ΕΠΣ στήριξαν την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στο τιμόνι της ΕΠΟ.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου ο ΠΑΣ Πρέβεζα στο μέσο της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς να αγωνιστεί στο νέο γήπεδο.

Μέχρι τότε ο δήμος θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις στο γήπεδο του Αγίου Θωμά, όπως το κόψιμο των αγριόχορτων περιμετρικά του γηπέδου, την κατασκευή αποδυτηρίων και μίας μικρής κερκίδας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των τοπικών ομάδων.

Επόμενο βήμα για τη δημοτική αρχή, που δίνει βαρύτητα στον αθλητισμό, θα είναι να καταφέρει να “ενεργοποιήσει” ξανά το project για τη δημιουργία του κλειστού κολυμβητηρίου.

Άντε καλή Πρωταπριλιά με την ευχή να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο, που όντως έχουν εγκριθεί στο Φιλόδημος ΙΙ από τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούν την «Προμήθεια και τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα του σταδίου» προϋπολογισμού 153.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και την «Επισκευή, συντήρηση κι εξοπλισμό αίθουσας Κ. ΣΑΓΑΝΑ» προϋπολογισμού 446.857,77 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).