Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 09:46

Η τύχη γύρισε την πλάτη στη Νικόπολη στο ματς με τον Ιόνιο στην Κέρκυρα

Ήττα με σκορ 54-44 γνώρισε στο ΕΑΚ Κέρκυρας η Νικόπολη Πρέβεζας από τον Ιόνιο, σε εξ' αναβολής αναμέτρηση για το πρωτάθλημα μπάσκετ του Β' Ομίλου της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ.

Οι “κιτρινόμαυροι”, οι οποίοι στερήθηκαν τον Παπαμιχαήλ που δεν ταξίδεψε στην Κέρκυρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι σε έναν αγώνα που διεκδίκησαν με καλές πιθανότητες τη νίκη μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Νικόπολη “έχασε” κατά τη διάρκεια του αγώνα 2 παίκτες με τραυματισμό, ενώ ένας ακόμη ολοκλήρωσε το ματς με πόνους λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με καλές επιλογές στην επίθεση κατόρθωσαν να “χτίσουν” ένα προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (11-15). Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου η Νικόπολη “έχασε” τον Φώτη Μακρόπουλο, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και δεν συνέχισε τον αγώνα. Στην ίδια περίοδο τραυματίστηκε στο γόνατο και ο Ντίνος Τσιτσώνης, ο οποίος κατάφερε μετα βίας να ολοκληρώσει το ματς. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία, βρήκαν ρυθμό και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με τη λήξη του ημιχρόνου (31-27).

Η Νικόπολη βασιζόμενη στην καλή της άμυνα παρέμεινε κοντά στο σκορ, ωστόσο “έχασε” με τραυματισμό και τον Δούβλη στα μισά του δεκαλέπτου (δεν συνέχισε να αγωνίζεται). Παρ' όλα αυτά “ροκάνισε” τη διαφορά με το τέλος της περιόδου (42-40).

Ένα φάουλ στον Κοντογιάννη τρία λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου και ένα ακόμη στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου (ήταν το 5ο προσωπικό του σέντερ της Νικόπολης), προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου των φιλοξενούμενων, καθώς η ομάδα της Πρέβεζας έμεινε χωρίς “δύναμη πυρός” στην αντίπαλη ρακέτα στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης.

Με πεντάδα... ανάγκης στο τελευταίο δεκάλεπτο η Νικόπολη κράτησε επαφή με το σκορ μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο (44-40), ωστόσο ο Ιόνιος είχε τις λύσεις και έφτασε στο τελικό 54-44.

Διαιτητές: Γεροδήμος – Μίγδος

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 20-12, 11-13, 12-4

Ιόνιος Κέρκυρας (Κοντογιάννης): Κουτσομύτης, Παπαθανασίου, Τσιτσές, Νεδέλκος 15, Κάντας, Γουστέρης, Αθανασίου 3(1), Γεωργακόπουλος 5(1), Μαγκανάς 15(2), Σούκερας 10(2), Παπαδόπουλος 6.

Νικόπολη Πρέβεζας (Πολίτης): Ζήκας 4, Κοντογιάννης 8, Λιόντος, Τσιτσώνης 8 (1), Κιτσαντάς, Ζαλοκώστας, Μακρόπουλος 5(1), Αντύπας 8(1), Δούβλης 7, Καλόγηρος 4.

 

Η βαθμολογία με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος:

vathmo