Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 12:31

Σπουδαία πρόκριση για την Παπαμιχαήλ στην Αδελαϊδα

Μετά την πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη επί της Ταμάρα Ζίντανσεκ, η Πρεβεζάνα αθλήτρια γίνεται η δεύτερη Ελληνίδα που θα βρεθεί στο ταμπλό της πολύ μεγάλης διοργάνωσης.

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ μπήκε με το... δεξί στη νέα χρονιά και έκανε το 2 στα 2 έπειτα από ένα πολύ δύσκολο προκριματικό ταμπλό, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του Adelaide International, την πρώτη εβδομάδα του 2022.

Έχοντας αποκλείσει την Φραντσέσκα Τζόουνς (No.151 στην παγκόσμια κατάταξη), η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε και της Βικτόρια Γκολουμπιτς (Νο.6 στο ταμπλό και Νο.147 στον κόσμο) με 6-4, 7-6 (9), πανηγυρίζοντας τη σπουδαία νίκη-πρόκριση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάλεψε με την Ελβετίδα για 2 ώρες και 23 λεπτά, ενώ στο 2ο σετ η μάχη ήταν τρομερή.

Στο 1ο σετ η Δέσποινα ανέτρεψε το 1-3, κέρδισε 4 games στη σειρά για το 5-3 και τελικά το κατέκτησε με 6-4, κρατώντας εύκολα το σερβίς της στο 10ο game.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε νέα ανατροπή η Παπαμιχαήλ (Νο.182 στον κόσμο) καθώς βρέθηκε πίσω με 0-2 και αργότερα με 3-5. Κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους και έμεινε ζωντανή στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Η Ελβετίδα προηγήθηκε και με 6-5, η Παπαμιχαήλ όμως υπερασπίστηκε το σερβίς της και στο 12ο game, για να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί ανέτρεψε το 1-3 και έφτασε πρώτη στο match point (6-5), χρειάστηκε όμως το 4ο match point της, καθώς και να σβήσει ένα set point ενδιάμεσα, για να κατακτήσει τελικά το συναρπαστικό tie-break με 11-9 και να βάλει τέλος στο ματς, μετά από σχεδόν 2,5 ώρες.

Η Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο κυρίως ταμπλό μιας διοργάνωσης του WTA Tour, καθώς και πέρυσι είχε μπει στο κυρίως ταμπλό του Άμπου Ντάμπι - επίσης τουρνουά της σειράς WTA 500.

Η 28χρονη Ελληνίδα αύριο θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει την πρώτη της tour-level νίκη, καθώς θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο του Adelaide International την επίσης qualifier, Μαριέ Μπούζκοβα, που βρίσκεται στο Νο.90 της παγκόσμιας κατάταξης.

πηγή: sdna.gr